Любо – царственият селяндур от Добрич

2496
царственият селяндур от Добрич

Любо Пенев от киснене в джакузитата по Царско село се е превърнал в един наистина царствен селяндур.

Загубил всякаква връзка с реалността – досущ като човека, наредил да бият шута на Лотар Матеус, за да настанят Негово височество Царствения селяндур на поста национален селекционер на България.

„Аз така, аз онака, аз съм най-великият, пък колегата от Плоски…“

Ти, ти, ти, все ти… Ти прецака ЦСКА, Любо. Това е истината! Прецака отбора с подготовката и неадекватния Караско, прецакваш и целия клуб с тази идиотска пресконференция.

Не можеш ли да помислиш – противопоставяш остро две легенди на ЦСКА. Едната трябва да бъде зачеркната след вчера. И, повярвай, никой няма да зачеркне „колегата от Плоски“!

Голяма болка на принципния Любо била, че Стойчо Младенов не му казал нищо. Ехо, ти набираше ли трескаво телефона на Бруно Акрапович, за да му кажеш, че е уволнен? Горе-долу за нищо…

Великият професионалист – така се правело, пък така не се правело…

А какво ли ще кажат във Валенсия – така ли се прави, като си събра пешкирите няколко седмици, след като те бяха направили треньор на дубъла с кристално ясната идея след известно време да поемеш и първия тим? Така ли се прави?

А като си би чуковете от Ботев след няколко седмици „работа“? Парите в клуба спряха, ама клубът на спря! Любо обаче спря – така се прави!

А това добре ли е да се прави – мач с Левски, пък часове преди мача вместо да си с отбора и да го готвиш за дербито, ти да си на „Герена“ и да си гледаш сина как подритва? Така ли се прави?

А часове преди финала с Арда за Купата на България да „мааш“ гащи по „Спортна София“? Така ли се прави, професионалиста?

А добре ли е да си правиш автомобила и да пропускаш тренировки на Панчарево? Европейско поведение ли е?

А прекрасно ли е да си родом от Добрич, пък не от Плоски? Ама пък да имаш самочувствие и да го раздаваш коньовичар? Така прави ли се?

А да не дойдеш на бенефиса на Христо Стоичков гот ли е, щото едното ти нещо те е засърбяло – и така ли се прави?

А? А? А?

Безброй въпроси – един отговор: Така се прави!

Така се прави – ама на нивата в Добрич!

Борислав Хаджиев

Коментари