Червената присъда: Семейство Ганчеви още си играйка аматьорската

513
Сектор Г

Най-запалените фенове на ЦСКА ще продължат да бойкотират мачовете на отбора и през сезон 2022/23. Това стана ясно от декларация на обединената организация Трибуна Сектор Г, под която са се подписали 27 фенклубове и фракции, предава Сега.

Привържениците продължават да са недоволни от методите на управление на собственика Гриша Ганчев, като не са били разубедени от сина му Данаил Ганчев, който проведе редица срещи с фенската маса из страната през последните седмици. На тях той призна, че са допуснати грешки от страна на ръководството и дори разкри, че е заявил на баща си, че клубът е бил ръководен аматьорски в последните години.

Въпреки това обаче феновете не са били настроени по-оптимистично след чутото.

„Бяха обсъдени актуалните процеси, свързани с ЦСКА и изводът е ясен – съществена промяна в аматьорското управление на любимия ни клуб не се забелязва. Обявеният от нас по-рано бойкот продължава, а нашата позиция остава непроменена – „Сектор Г“ остава извън стадиона, а последващи действия и мерки от наша страна ще бъдат взети и обявени съобразно ситуацията“, написаха от „Трибуна Сектор Г“.

Недоволството на публиката ескалира след загубата с 0:1 от Левски във финала за Купата на България. Последваха доста неприятни сцени – по автобуса с отбора бяха хвърляни банани, което тъмнокожите футболисти приеха като израз на расизъм и отказаха да играят в домакинството срещу Ботев (Пд). Преди въпросния мач пък дори бе изкривен един от страничните стълбове на врата на терена.

Последва и декларация, в която организираните привърженици обявиха, че няма да стъпят на мач на ЦСКА докато Гриша Ганчев не се оттегли.

Самият бизнесмен отчете като своя грешка, че клубът не е поддържал по-добра комуникация с феновете, но същевременно прибегна до един от ходовете, от които най-често се оплакват „червените“ запалянковци – направи поредна треньорска смяна с назначаването на Саша Илич на мястото на Алън Пардю.

Коментари