ЦСКА с апел към БФС: Не позволявайте клубовете да фалират

467
Браян Морено

ЦСКА призова БФС да предприеме спешни мерки, за да не се стигне до фалит на клубове заради спряното първенство. В момента професионалните отбори плащат заплати на футболисти и служители, които не ги изработват. А приходите секнаха.

„Като клуб изпълняваме стриктно разпоредбите на държавните органи – пише в писмото от „Армията“ до БФС. – Нашето търговско дружество редовно плаща данъците си и осигурява прехрана на немалко персонал. Притеснени сме от последиците от спирането на футбола. Клубът няма как да генерира приходи през този период от спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети и планувани трансфери. Продължаваме да бъдем изряден данъкоплатец и коректен работодател, което ще ни коства значителни средства.

Призоваваме да се окаже съдействие на ЦСКА и на всички професионални клубове. Съвместно с държавата и правителството да предприеме наложителни стъпки за компенсиране на загубите. В Италия вече са регламентирани такива. Вярваме, че със съвместни усилия ще запазим първенството от провал и ще предотвратим ненужни фалити на клубове.“

Коментари