Червена България ликува! Министерски съвет реши: ЦСКА ще има нов стадион

759
Какво знаем за новата Армия

Министерски съвет взе решение, което може да се окаже ключово за бъдещето на стадиона на ЦСКА.

С него се създава съвместно дружество на държавата с компания, притежавана от Професионален футболен клуб ЦСКА, като се позволява реализирането на инвестиционен проект на съоръжението.

На първо четене това се очаква да е последната стъпка, преди ръководството на „червените“ да представи своя проект и да започне реализацията на реновиране или строеж на нов стадион в Борисовата градина. Там, където от десетилетия е „Българска армия“ – домът на рекордьора по титли на България.

Спортният министър Красен Кралев анонсира решението в своя профил във Фейсбук, а се очаква и официалното съобщение на Министерски съвет.

Ето какво обяви Кралев:

„Преди минути, министерски съвет гласува решение за определяне на съучредител за образуване на дружество от „Сердика спортни имоти“ ЕАД-еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала.
Създаването на съвместно дружество с „Арена ЦСКА“ ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е „Професионален футболен клуб ЦСКА“ЕАД, ще позволи реализирането на инвестиционни проекти.
Новосъздаденото дружество ще носи името „Спортни имоти Българска армия“ АД с предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс „Българска армия“.
Повече подробности – в официалното съобщение на ММС.
Честито, армейци !“

Коментари