ЦСКА продава Али Соу, в Борисовата градина се правят на умрели лисици

608
ЦСКА продава Али Соу

ЦСКА вече има постигната договорка с Ал Ахли за трансфера на Али Соу, пише „Тема спорт“, цитирайки медии в Египет. Един от водещите сайтове за спорт в страната Еlwatan Sport излезе с новината вчера, че двата клуба са си стиснали ръцете, а „армейците“ ще приберат 4 милиона евро. Новият контракт на гамбиецът ще бъде за период от 4,5 години. Според египетските ни колеги, единствено Бордът на директорите на Ал Алхи остава да одобри трансфера.

Шефът в египетския гранд Амир Тауфик е пътувал до София, за да финализира преговорите. Тази информация беше съобщена от известния бивш вратар Ахмед Шобеир, който пази на световното през 1990 година, а сега е телевизионен журналист. Големият страж с над 100 мача за Египет написа: „Директорът, който отговаря за подписването на договори в Ал Ахли – Амир Тауфик, е заминал за България, за да завърши преговорите с ЦСКА за Али Соу“.

Новината беше подета от редица други египетски медии, а Elwatan Sport я разви с още информация вчера следобед. Колегите обявиха: „Директорът в Ал Ахли Амир Тауфик съумя да финализира преговорите с ЦСКА за Али Соу. Египетският гранд ще закупи правата на гамбийския нападател. Двата клуба са се разбрали за трансферна сума в размер на 4 млн. евро (8 млн. лева). Договорът на Соу с Ал Ахли ще е за 4,5 години.

Първоначално клубът от Кайро е предложил 2,5 млн. (5 млн. лева), а от ЦСКА са пожелали по-висока сума. Исканията на българите обаче са нараснали, след като са получили и други оферти за Соу. В крайна сметка след още преговори се е стигнало до споразумение за 4 млн. евро (8 млн. лева). Сделката единствено очаква финално одобрение от Борда на директорите на Ал Ахли“, пишат от Elwatan Sport. Медията има близо 1,5 млн. последователи във Фейсбук.

Соу завърши есента като водещ реализатор на ЦСКА в елита с 9 гола. Той е и №1 в отбора по попадения за 2019-а с 21. „Армейците“ придобиха правата му от Киево точно преди година, като италианците запазиха процент от бъдеща трансферна сума.

Ако сделката стане окончателно факт, ЦСКА ще осъществи поредната си сериозна продажба през последните години. Миналия януари Кирил Десподов бе трансфериран в Каляри за 4 млн. евро (8 млн. лева).

От ЦСКА също признаха, че за нападателя има официални оферти – три на брой. Ето какво написаха „червените“ на официалния си сайт:

„Армейци,
Относно последните новини в медиите, че клубът ни е пред финализирване на продажбата на нападателя Али Соу в Египет, сме длъжни да поясним следното:
Истината е, че при нас досега са постъпили три много силни оферти за негов трансфер. Интересът от страна на чуждестранни клубове е логичен и очакван, но пред ръководството на ЦСКА не стои на дневен ред раздяла с футболиста на всяка цена. Али Соу е основен и много важен състезател за нашия отбор и ние разчитаме на него, за да постигнем целите си този сезон“.

Източници на bgsport.net от Борисовата градина обаче твърдят, че Соу със сигурност ще бъде продаден и тимът ще започне пролетния дял без него.

Коментари