ЦСКА бута стадиона си на 1 април, новият ще е готов 2025-а и ще струва 90 млн. лева

186
цска стадион

ЦСКА ще има най-модерния стадион в България и той ще е готов за експлоатация в началото на 2025-а година, предава Корнер.

Това стана ясно от представянето на проекта в партньорство с една от най-големите фирми за спортен мениджмънт в света – „Спортфайв“.

Представителите на немската компания обявиха стъпка по стъпка плановете си за изграждането на новия стадион, който ще бъде на мястото на сегашния „Българска армия“.

Капацитетът на съоръжението ще е по-малък от настоящия – само 15 000 места, като със зоната за правостоящи може да нарасне до 18 000.

Идеята на компанията, която ще организира изграждането на комплекса и менажирането му в следващите 30 години, е нтам да играят част от мачовете си и футболните национали.

Стадионът ще е от четвърта категория на УЕФА (от 5 възможни) и ще струва между 80 и 90 милиона лева. Парите са осигурени лично от собственика Гриша Ганчев, а стадионът ще бъде копие на този на Ференцварош в Будапеща.

Плановете са всички разрешителни да бъдат извадени до края на календарната година, а сегашният стадион да бъде разрушен изцяло на 1 април 2023-а.

„Стадионът е не само за футбол, но и за други неща – като концерти, конференции. За мачовете на ЦСКА стадионът се използва 30 дни в годината, въпросът е какво ще се прави в останалото време, за да носи приходи. Искам да подчертая, че ще се вместим в съществуващите граници, каквито са изискванията на общината и държавата.
Нещо повече – не само че паркът няма да пострада, а дори ще се разшири с около 10 000 квадратни метра, защото самият стадион ще е много прибран и трибуните ще са скосени. Няма да има писта, феновете ще са максимално близо до терена. Изцяло покрити с козирка ще се всички места, ще има подземен паркинг“, казаха представителите на компанията, които ще се ангажират с построяването на нов „Българска армия“.

Коментари