„Червените“ с нов дом: Бижуто „Арена ЦСКА“ измества „Армията“

3100
Гриша Ганчев

От ЦСКА явно имат намерение да строят стадион, поне това показват последните действия на собствениците на „армейците“. Преди няколко дни „червените“ са придобили дружеството „АРЕНА ЦСКА“ ЕООД, информира „Спортал“.Гриша Ганчев прави рекордна селекция: 10 нови в ЦСКА от лятотоЦСКА се готви за рекордна селекция през лятото, разкриха от Борисовата градина. Очаква се клубът да …Mar 24 2019bgsport.net

Въпросното дружество е с предмет на следната дейност: управление на строителни и инвестиционни проекти, строителство, цялостни инвестиции и реконструиране на спортни и обществени съоръжения и сгради, организиране и осъществяване на монтажно-строителна дейност в България и чужбина, строителна индустрия, дизайн на спортни съоръжения и недвижими имоти, проучване, проектиране и инженеринг в областта на строителството, управление и експлоатация на спортни съоръжения, хотели, ресторанти и други туристически и обществени заведения, както и всякаква друга стопанска дейност, незабранена със закон.

Капиталът на дружеството е 2 лева и е внесен чрез парична вноска.
Любопитен факт е, че доскоро едноличен собственик на капитала на „АРЕНА ЦСКА“ ЕООД бе Юлиян Инджов, а управител – Роксана Шахънска.
Сега бизнесменът е прехвърлил дружеството на елитния „червен“ клуб, а негов нов управител е приближената до Гриша Ганчев Искра Григорова. Именно тя е собственик и на фирмата „Ред Енимълс“, която спечели активите и емблемата на фалиралия ЦСКА за сумата от 8 млн. лева.

Все още не е ясно дали столичани имат осигурено финансиране за нов стадион, който обаче няма как да бъде построен на мястото на „Армията“, твърдят още от спортното издание. Причината е, че в „Борисовата градина“ са забранени подобни мащабни строежи, а могат да се извършват само ремонтни дейности.
Така ситуацията около построяването на нов футболен дом за „армейците“ става още по-интересна. Припомняме, че не е изключено сътрудничество между държавата и въпросния футболен гранд за изграждане на арена, която евентуално да е част от кандидатура на България и съседни на нас страни за голям футболен форум.Сашо Томов: Обезглавиха ЦСКА за много по-малко дългове от тези на ЛевскиБившият президент на ЦСКА Александър Томов е на мнение, че Левски има много по-големи дълго към наст…Mar 24 2019bgsport.net

Коментари