Шеф в ЦСКА попари Белчев след историческия успех в Разград: Това беше само глътка въздух за Стамен, при ново равенство не се знае

3714

ЦСКА записа първа победа срещу Лудогорец в българския шампионат по футбол. „Червените“ обърнаха резултата в Разград от 0:1 до 2:1 и вече са само на 2 точки от „орлите“, които продължават да са на върха в таблицата с класирането. Сигурен в успеха над Лудогорец преди мача беше административният директор на ЦСКА – Милко Георгиев. Георгиев говори за изминалото дерби, битката за титлата, предстоящия търг за базите, селекцията и още много теми, свързани с ЦСКА.Това беше много повече от една победа – сега вече и слепите прогледнаха защо атаките срещу ЦСКА не спиратСега и слепите прогледнаха и разбраха защо атаките срещу ЦСКА през последните две години не спират. …Nov 7 2017bgsport.net

– След жребия за Купата на България, който събра ЦСКА и Лудогорец, уверено заяви, че ще отстраните този съперник, а преди това ще го победите в Разград за първенство. Половината от прогнозата ти се изпълни. Вярваше ли, че при 1:1 и с човек по-малко на терена, ЦСКА ще стигне до успеха?
– Стоя зад тази прогноза. Разбира се, че вярвах в победата срещу Лудогорец на техния стадион. Успехът си е успех, но трябва да бъде забравен възможно най-бързо. Историята на ЦСКА показва, че такива дербита ги взимаме с характер. Така беше и сега. Момчетата видяха, че когато поискат и са едно цяло, един юмрук, нещата се получават. Добрата ни статистика срещу Лудогорец за Купата ще бъде продължена и преди Коледа. Ние в този турнир сме безапелационни срещу тях.
– Подигра ли се ЦСКА с труда на съдията в Разград?
– (Смее се) Козмин Моци е известен с това, че провокира съперниците си много умело. За мен е добър защитник, но не му прави чест да се държи по този начин на терена. Говоря за ситуацията при червения картон на Каранга. В крайна сметка провокацията на румънеца успя от третия опит. Абсолютно незаслужен картон на нашия футболист. Не очаквам Съдийската комисия да накаже рефера Драгомир Драганов. Цяла есен срещу нас се свири по подобен начин. Важното е, че победихме. Каранга ще отсъства, но приемаме това и продължаваме.

– Преди мача г-н Ангел Петричев говори за „ловешкия клуб“. След мача имаше ли негов коментар?
– Поне аз не съм чул да има. Петричев… Тези приказки издават напрежение в Лудогорец. Което означава, че ние си вършим добре работата. Не им прави чест да говорят така. Не им прав чест, че емблемата на ЦСКА не беше на таблото. За мен това са хора, изтъкани от комплекси. Рано или късно, тези комплекси ще се обърнат срещу тях самите. Ако искат, по време на следващото ни гостуване да не изписват и името на ЦСКА. Нямам нищо против, стига пак да ги бием.
– Какво мислиш за сектора за гости на стадион „Лудогорец Арена“?
– Това е едно абсурдно творение. Това в продължение на мислите ми, че хората в Разград се държат по абсолютно безпардонен начин към останалите клубове. Това при всички случаи трябва да бъде приключено. В момента говорим с други водещи отбори у нас с голяма фенска маса. Ще излезем с обща официална позиция за така наречения „аквариум“ на стадион „Лудогорец Арена“. Наглостта на разградския клуб не се ограничава само с този „аквариум“. Никъде по света няма собственик на футболен клуб, който да държи телевизионните права на цялата лига. Вариант „Кралят Слънце“ нас не ни устройва. Искаме равни условия за всички.
– Отдъхна ли си Стамен Белчев, че вече няколко пъти го „уволняваха“?
– В ЦСКА няма как да си спокоен и как да си си отдъхнал. В ЦСКА трябва да носиш на напрежение и да знаеш, че при победа с 3:0, пак има недоволни. Стамен Белчев си взе глътка въздух. Но при следващото равенство, нещата пак ще се обърнат. Той си е треньор на ЦСКА и много добре знае, че собствениците и ръководството са зад него. Всичко зависи от работата му.Наглецът Ангел Петричев стигна ново дъно, ревна срещу феновете на ЦСКА: Те идват в Разград да безчинстватАгитката на ЦСКА е изпочупила сектора за гости на „Лудогорец Арена“. Привържениците на столичани опи…Nov 7 2017bgsport.net

– Ще спечелите ли търга за базите?
– В последно време се създаде напрежение в общественото пространство, което не идва от нас, а от аматьорите, които, по незнайно какви причини, са се окичили с абревиатурата ЦСКА. Ние умишлено се дистанцираме. Искаме Министерството на спорта, в лицето на Красен Кралев, да си свършат добре работата и да бъдат оставени на спокойствие. Това от страна на аматьорите си е чист натиск към ММС. Ако и ние се включим в този натиск, ще се създаде ненормална обстановка. Нашето желание е всичко да бъде прозрачно и ясно. И този търг да приключи така, както очаква половин България. А именно, базите да си останат на ЦСКА.
– Те не спират да повтарят, че са ЦСКА, а вие сте Литекс. В същото време директорът им г-н Добрин Гьонов, ако греша ме поправи, е ръководител и на фехтовката в ОСК ЦСКА. Това нормално ли е?
– Други да коментират дали е нормално. Има прилики между тяхната истерична атака към ЦСКА и тази, идваща към нас от Лудогорец. Тези два клуба се държат като последна инстанция в българския футбол. Този Гьонов, това момче… Той въобще няма допирни точки с ЦСКА. По неясни причини е шеф на фехтовката в ЦСКА. Добре, оставяме му я. Нека се съсредоточи там и да не се занимава с неща, от които не разбира.

Източник: topsport.bg

Коментари