Юлиян Инджов охлади страстите на Червена България: Има административен ред, не можем да влияем на процеса

448
Юлиян Инджов стадион

Един от финансовите благодетели на ЦСКА – Юлиян Инджов говори относно предстоящата реконструкция на стадион „Българска армия“. Припомняме, че преди дни Министерският съвет гласува за учредяването на съвместно дружество между държавата и клуба за „Армията“ и базата в Панчарево.

Инджов е на мнение, че 12 месеца са напълно реален срок за обновяването на „червения“ стадион. Ето какво каза той пред колегите от „Тема Спорт“:

„Още е рано, защото трябва да мине административния ред. Съобразно стъпките, по които вървим, ще подаваме съответната информация. След като се направят оценките на имотите, държавата трябва да ги одобри и приеме. Чак тогава ще се учреди и дружеството. Ние не можем да влияем на процеса. Смятам обаче, че до Нова година трябва да сме учредили дружеството“. Това е реално постижим срок. Проектът за стадиона се развива, но е свързан с доста неща. Всичко, което се случва в момента се движи от собственика в лицето на Министерството на спорта. Вече сме на пистата и краят се вижда“.

„Това е най-хубавото. Ако стигнем до самото строителство, една година е напълно разумен срок за реконструкцията на стадиона. От издаването на разрешение за строеж до издаването на разрешение за ползване разумният срок е година – година и половина. Самото строителство ще отнеме между 12 и 14 месеца. А после са необходими от два-три месеца за въвеждане в експлоатация. Но началото е издаването на разрешението за строеж. Искам да подчертая, че от наша страна финансови пречки няма. Има единствено технология, която трябва да върви, за да се стигне до крайния изход“.

„Ще се погрижим Борисовата градина да получи бонуси от това, че ще направим реконструкция на стадиона. Като добри стопани ще се погрижим да няма паднало дърво, дори напротив – ще разкрасим парка. Това е средата, в която нашите и вашите деца ще се забавляват, ще гледат мачове или пък ще се учат на футбол. Всички сме заинтересувани средата за децата да бъде възможно най-хубава. Панчарево по никакъв начин няма да отива на втори план, дори напротив. Базата ще изпревари стадиона“.

Коментари