ЦСКА привлече сенегалски национал

113
Юнес Санкхаре

ЦСКА направи сериозен трансферен удар. В България вече е новото попълнение Юнес Санкхаре. 30-годишният сенегалски халф е рожба на „Пари Сен Жермен“. Но за разлика от много други, идвали в България, има 33 мача за отбора в периода 2007-2011 година. В него има и престои под наем в „Реймс“ и „Дижон“. Грандът „Парк де Пренс“ го привлича в академията си още през 2001-а.

На френска земя Санкхаре игра още за „Валансиен“, „Гингам“ и „Лил“. А от 2017-а носи екипа на „Бордо“, с който записа 67 мача. Халфът има 16 участия с три попадения за националния отбор на Франция до 21 години. Но когато трябва да избере за коя държава да играе, посочва Сенегал. От 2015-а Санкхаре брани екипа на своя род. Натрупа 7 мача и един гол.

В кариерата си новото попълнение на ЦСКА има три трофея. Спечели по веднъж купата на лигата и купата на Франция с „Пари Сен Жермен“. А веднъж взе купата на страната с „Гингам“ (2013 г.).

Санкхаре е третият нов на „Българска армия“ след рестарта на първенството. Вече подписаха нидерландецът Юрген Матей и французинът Амос Юга, чийто корени са от ЦАР.

Коментари