Илиан Илиев каза колко на брой са индианците в Ботев

1372
Илиан Илиев каза колко на брой са индианците в Ботев

Черно море изпълни основната си цел за този – влизане в топ 6. В плейофите отборът тръгна с две поредни загуби, но в оставащите осем двубоя има възможност да се бори за колкото се може по-високо класиране. Старши треньорът на „моряците“ Илиан Илиев даде интервю за „Петел“ преди поредния важен мач с Ботев – в Пловдив в събота. Илиев разкри и истината за това, което се е случило между него и привърженици на Ботев след срещата между двата отбора за Купата на България в „Коматево“.

– Г-н Илиев, изпълнихте целта си – да влезете в топ 6. Как оценявате старта на отбора в плейофите?
– За нас е добре е, че изпълнихме целта си. В първите си два мача в шестицата с ЦСКА и Левски, както и в този срещу Ботев за Купата, бяхме равностойни на нашите съперници, но късметът ни обърна гръб.

– Какво ще преследва Черно море оттук до края на сезона?
– Ще се борим за влизане в топ 4, като търсим максимума във всеки мач, както го правехме досега.

– Вие изоставате на пет точки от четвъртия Ботев. Това означава ли, че не може да си позволите да бъркате в „Коматево“ в събота?
– Вижте, отборите в шестицата са равностойни и предстоят оспорвани и недпредсказуеми мачове. След двубоя ни с Ботев има още седем и ще се разиграят 21 точки. Така че борбата ще е докрай.

– Гостувате на Ботев без четирима титуляри. Доколко това ще се отрази върху играта ви?
– Въпросните футболисти ще ни липсват, но сме изправени пред свършен факт. Надявам се другите играчи и тези, които ще заместят отсъстващите, да се справят в тази ситуация.

– Познавате се добре с противника. Наскоро имахте и турнирен сблъсък. Вашите очаквания за срещата?
– Труден мач ни очаква. Ботев разполага с добри изпълнители и ще е тежко. Двубоят за Купата беше равностоен, но предстоящият ще е по-различен. Нагласата ни е да изиграем добър мач и да вземем точки.

– След мача ви с Ботев за Купата се създаде напрежение между вас и публиката на пловдивчани. Бихте ли разкрили какво точно се случи?
– Аз се изненадах от отзвука, който се получи. Някои ваши колеги побързаха да направят новини от едно недоразумение и се създаде грешно впечатление. Не знам изобщо откъде дойдоха тези интерпретации. Истината е, казах нещо за една шепа фенове на Ботев, но аз не съм имал предвид тяхната публика, а само 5-6 души. В момента, в който давах интервю, тези 5-6 души обиждаха моето семейство. Ако тези грозни думи бяха насочени само срещу мен, нямаше да има проблем, защото съм свикнал. Но да обиждат най-скъпите ми хора, за мен бе нетърпимо. Аз не съм обидил публиката на Ботев. Тя създаде страхотна обстановка за един футболен празник, но ако цялата им публика се идентифицира с въпросните 5-6 души, ще е жалко.

Коментари