„Черно море“ потулва скандала с изгонените играчи и детектора на лъжата

1413
Георги Илиев проговори за детектора

„Черно море“ като че се опитва да замете под килима скандала с шестимата си футболисти, които бяха отстранени от клуба преди последния мач от сезона в Първа лига.

Преди гостуването срещу „Лудогорец“ на 24 май от групата бяха извадени капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, защитниците Пламен Димов и Виктор Генев и Петър Витанов, пише в свой анализ колегата от вестник „Сега“ Свилен Кириловски. В резултат варненският тим загуби с 1:4 в Разград и така домакините си осигуриха осмата поредна шампионска титла.Измамата лъсна! Играчите на Черно море са невинни, това е най-гнусната титла на ЛудогорецИзмамата на века лъсна. Ръководството на Черно море вчера само взе решение да обезкърви тима си, за …May 25 2019bgsport.net

Впоследствие стана ясно, че играчите са освободени от отбора, тъй като е имало съмнения, че са играли симулативно при загубата с 1:3 от ЦСКА на 4 май. Ръководството дори ги е завело на тест с детектор на лъжата, където са се провалили на въпросите. По-късно се оказа, че шестимата сами са се явили впоследствие и на друг полиграфски тест – направен от частна фирма, чиито резултати показват, че са го издържали, но пък графиките на шестимата там са подозрително еднакви.

Обаче след това грозно петно върху претенциите на БФС за феърплей в първенството не последва никаква реакция – нито от „Черно море“, нито от ръководството на футболния съюз, нито от комисията „Етика и феърплей“ към БФС, която иначе е действала по медийни публикации (б.р. – нейният председател ген. Васил Василев заяви, че не са сезирани официално).

От варненския клуб само се задоволиха да обявят за раздялата с играчите дни по-късно, и то между другото – в новина на сайта си за освобождаването на други четирима: Радослав Василев, Юго Кононго, Мехди Фенуш и Жоаким Балми. Там към края е споменато: „В средата на миналата седмица с тима се разделиха и Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов (б.р. – тук Дюлгеров е пропуснат), като на първите двама договорите им с клуба изтекоха след края на сезона. Ръководството и спортно-техническият щаб на варненци им пожелават успех занапред“.

Нищо повече… Което е най-малкото странно предвид факта, че е намесен капитанът и най-опитен футболист в първенството ни – Георги Илиев (441 мача в елита), който през следващия сезон може да подобри рекорда по изиграни мачове на Марин Бакалов (454).

Ден преди съобщението от 27 май изп. директор на „Черно море“ Марин Маринов бе цитиран от в. „Меридиан мач“ да обещава, че ще има официално изявление от клуба „във връзка с всички слухове и инсинуации, които се писаха и казаха в последните дни“. До вчера вечерта нямаше и помен от такова. „Сега“ потърси информация по въпроса чрез пресслужбата на клуба, но след първоначалното уверение, че такава ще бъде дадена, повече никой не отговори на телефонните позвънявания.

А раздялата с играчите явно е била неприятна, като това пролича не само от думите на треньора Илиан Илиев, че му е било съобщено да не разчита повече на тях. От изтеклите частни тестове на шестимата става ясно, че те са били обвинени именно за мача с ЦСКА.

Георги Илиев не казва дали обвинението е от клубното ръководство, но даде ясно да се разбере, че има нещо друго извън формулировката за изтекъл договор. „Явихме се доброволно на полиграф, който ние си организирахме. Отговорихме на въпроси, касаещи дали сме играли симулативно, дали сме получавали пари, дали някой се е свързвал с нас.

На всички шест човека резултатите от полиграфа (б.р. – вторият тест) са, че сме искрени… Това е една долна лъжа и всички шест човека сме чисти… Два дни се съмнявам в абсолютно всеки, който някъде има някаква връзка с това нещо“, оплака се той пред bTV.Позорен край на първенството! Черно море излиза с юноши в РазградЧерно море ще излезе с юноши в Разград срещу Лудогорец. Скандалната новина съобщи вестник “24 часа”.…May 24 2019bgsport.net

Коментари