Читател на bgsport.net: Законно ли ще участва ЦСКА – 1948 в първенството на Трета лига? БФС май пак е готово на произвол

1550

Читател на нашия сайт изпрати писмо до редакцията, в което изключително точно посочва фактори, заради които алтернативното ЦСКА – 1948 не трябва да бъде допускан до участие в първенството на Трета лига. Публикуваме го без редакторска намеса:
„Искам да обърна вниманието Ви върху вероятен произвол на Българския футболен съюз (БФС) по повод участието на „ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦЕНТРАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ НА АРМИЯТА 1948“ ЕАД (наричан за краткост „клуба“) в Трета лига.
Както е известно, клубът и ФК Брацигово участваха в бараж за влизане в Трета лига, спечелен от първия. След двубоя се породиха съмнения, че клубът не е член на БФС, което е необходимо условие за участие във въпросния бараж, и ФК Брацигово изпратиха жалба до Зоналния съвет, с която поискаха да им бъде присъдена служебна победа. От там им е отговорено, че клубът е временен член на БФС от месец юли 2016 г.
Съгласно чл. 21 от Устава на БФС молбите за членство се разглеждат от Изпълнителния комитет (ИК) и ако бъдат одобрени, кандидатът става временен член до провеждането на конгрес.
През месец юли 2016 г. е проведено едно-единствено заседание на ИК, на което временни членове не са приемани.
В архива на БФС за съответния месец е видно, че други заседания на ИК не са провеждани.

Следва да се отбележи, че когато временни членове са приемани с решение на ИК, това е отбелязвано изрично, както е видно от новината за заседанието на ИК от 27 декември 2015 г.
С оглед гореизложеното изпратих по имейл молба до БФС протоколът от заседанието, на което клубът е приет за временен член на Съюза, да бъде публикуван или да ми бъде изпратен, но не получих отговор. В тази връзка се обръщам към Вас с молба да изискате този протокол от БФС, за да разбере футболна България дали клубът е законен участник в Трета лига или напротив – участието му е поредното грубо погазване на Устава и правилниците на футболния съюз. Считам, че този въпрос е от обществен интерес.
Надявам се да откликнете на призива ми своевременно, тъй като първенството в Трета лига започва скоро.
С уважение,
Емил Славов“

Коментари