Шампион на България с Левски и Лудогорец ще спасява клуб от Трета лига, става играещ треньор

2510

Петкратният шампион на България Мирослав Иванов се нае да спасява Янтра 1919, който през пролетния полусезон ще води битка за оставане в Северозападната Трета лига. Ръководството на клуба се довери на най-успелия на клубно ниво габровски футболист. Деко, както го познават във футболните среди у нас, ще поеме функциите на играещ треньор на тима през втория дял от шампионата, съобщи президентът на Янтра 1919 Веселин Антонов.
Досегашният наставник Светлин Иванов остава в треньорския щаб, в екипа отново влиза и Генади Цитлакидис.
До края на 2017-а Деко беше в треньорския щаб на Етър в Първа лига, като помощник на Станислав Генчев, но преди броени дни беше освободен, след като Красимир Балъков пое кормилото при „виолетовите“.

„Срещнахме се с ръководството на клуба и говорихме. Два дни обмислях и в крайна сметка реших да се захвана с тази задача – да спасяваме отбора от изпадане“, каза пред „Габрово спорт“ 36-годишният Мирослав Иванов, който е три пъти шампион на България с Левски и два пъти с Лудогорец.
Освен привлечените вече в състава Йордан Иванов и Христо Минчев, Янтра 1919 ще се опита за вземе за пролетния полусезон поне още три нови попълнения, като един от играчите, с който се водят разговори, е футболист с добре познато име в българския футбол.
Първото занимание на Миро Иванов с отбора ще бъде на 15-и януари, когато стартира подготовката на тима за втория полусезон.

Източник: БЛИЦ

Коментари