Ще се наведат ли от БФС пред Властелина и този път? Ако кликата на Боби е безпристрастна, Лудогорец ще има страшни проблеми срещу Левски

2330
национална кауза

След провокациите на играчи от Лудогорец привържениците на ЦСКА сезираха Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз. След като председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев призова клубовете и привържениците да сезират за нередности известният привърженик на „червените“ Никола Дърпатов се възползва от този призив и официално сезира комисията към БФС за провокациите на играчите от Лудогорец. Целият текст на сигнала, като армейските привърженици очакват същото отношение, което бе проявено при наказанието на Фернандо Каранга:Нов жесток удар за ЦСКА преди Вечното дерби за Купата, ходовете пред Стамен Белчев стават все по-малкоЧетирима играчи на ЦСКА ще пропуснат Вечното дерби утре. Освен наказаните Жеферсон, Станислав Маноле…Apr 10 2018bgsport.net
Screenshot_17

„На вниманието на Дисциплинарната комисия на БФС
Уважаеми дами и господа,
Бих желал да ви сезирам относно инциденти свързани със срещата от XXVIII кръг на Първа професионална лига между съставите на ПФК Лудогорец 1945 и ПФК ЦСКА София, които са в груб разрез с принципите на феърплея.
1. След отбелязването на третия си гол в мача състезателите на ПФК Лудогорец 1945 демонстративно отидоха да празнуват попадението си пред привържениците на гостуващия тим. Същите правеха неприлични жестове към зрителите, сред които имаше и сериозен брой деца.
2. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Светослав Дяков по време на срещата многократно отиваше при привържениците на гостуващия тим, които наблюдаваха мача от сектор „В“ на ст. „Лудогорец Арена“ и ги приканваше да нахлуват и да търсят саморазправа с него. Състезателят Дяков също така показваше неприлични жестове към зрителите.
3. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Марсело Насименто Коща подобно на Светослав Дяков многократно отправяше неприлични жестове към привържениците на ПФК ЦСКА София.
4. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Върджил Рой Мисиджан използваше всяко изпълнение на ъглов удар пред сектор В за провокативни жестове към привържениците на гостуващия тим.
Поведението на въпросните състезатели освен, че е в нарушение на феърплея създава и предпоставки за опасни инциденти. Конкретно състезателят Дяков се опита да провокира нахлуване на зрители, което би могло да има изключително тежки последствия за всички страни и би довело до нарушаване на обществения ред и законите на страната. Практически с поведението си състезателят Светослав Дяков създаде опасност от размирици, които биха били опасни за здравето и на състезателите и на зрителите на футболната среща.
Искам също така да припомня, че само преди няколко дена Дисциплинарната комисия санкционира състезателя на ПФК ЦСКА София Луиш Да Силва Фернандо за събития развили се след края на футболната среща от XXVI кръг на Първа професионална лига между съставите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски София и които нямаха потенциала да застрашат живота и здравето на зрителите.
Надявам се, че Дисциплинарна комисия ще демонстира еднакъв критерии при вземането на своите решения и ще санкционира подобаващо всички замесени в събитията състезатели на ПФК Лудогорец 1945.“

Ако БФС предприема светкавични действия, както го направи и в случай с Фернандо Каранга, то лудогорец ще има много кадрови проблеми за гостуването си на Левски в следващия кръг от първенството. Въпросът е дали няма да стане свидетели на поредно навеждане на кликата на Боби Михайлов пред Властелина от Делиормана?ЦСКА глобява грешника Жеферсон заради червения картон, арестуваха четирима от Сектор Г за насилие в РазградРъководството на ЦСКА е бясно на бразилеца Жеферсон заради получения червен картон в сблъсъка срещу …Apr 9 2018bgsport.net

Източник: Фейсбук

Коментари