Георги Илиев проговори пред колегите от Дарик радио и каза неща, за които всеки от нас се е досещал. Детектор на лъжата за футболисти, ама не са им показани резултати, а някакви листчета с „лъжа“ и „истина“.

Отваряме скоба и се чудим и маем как в европейска държава те водят на полиграф, ако се съмняват в твоята лоялност? Че защо направо не те вържат за едно дърво и да те бият, докато не си кажеш?
Та ветеранът Илиев проговори, сега остава да чуем и Черно море. И след това БФС.

От варненския клуб са в най-тежка позиция, да не им завиди човек. Сега ще се чудят какво да обясняват, след като медийни публикации ги вкараха във „филма“, че извадили най-силните си играчи от състава за последния мач заради полиграфа.
Е, ок. Ама защо тоя детектор е дошъл повече от 10 дни след двубоя, за който има съмнения? Защо не ги извадиха за някой от предходните двубои, а те не бяха един и два между 4 и 24 май.
И, ако наистина някой се е провалил на него, защо не е сезиран някакъв разследващ орган и не бъде разчепкана историята?
БФС също си трае, мълчи и не дава дума да се издума по скандала, който е огромен.

Ако не е ясно колко е голям – ето ви картинката.
Първи вариант – ЦСКА е „хванал“ играчи на Черно море, за да бие 3:1 във Варна на 4 май. Това е версия, прокарана от медии. Детектор е имало, значи е имало съмнения. Да се разследва тогава историята – защото това си е склоняване към симулативна игра.
Втори вариант – Няма хванати играчи, детекторът е параван за това да се извади половин отбор, включително двамата вратари и двамата централни защитници, че и капитанът, от състава за мач с Лудогорец.

Да се разследва тогава каква е причината за това умишлено отслабяване на състава – грип ли ги е пипнал, нещо стомашно ли, друго ли…? И защо са пратени на детектор непосредствено преди мача с Лудогорец, по думите на Жоро Илиев.
При всички положения скандалът е голям.
Ако в Англия отборът на Брайтън бе извадил 6 футболисти за решаващия мач срещу Манчестър Сити в последния кръг, как мислите щяха да реагират медии, фенове, експерти, че и Висшата лига? Да не говорим за конкурента на Сити за титлата – Ливърпул.
19 дни са предостатъчно време да излезе някаква позиция. Важно е да чуем по една такава и от Варна, и от Бояна, където са офисите на футболния съюз.

Динко Гоцев, dir.bg

Коментари