Спортната редакция на БТВ губи едно от най-разпознаваемите си лица

1006
бтв петър бакърджиев

БТВ е напът да се раздели с поредната си знакова фигура, твърди „Уикенд“. Спортният журналист Петър Бакърджиев бил на крачка да напусне.
Смята се, че може да се влее в редиците на БНТ, където от няколко месеца работи неговата съпруга Гергана Гунчева.

Бакърджиев е на щат в БТВ от създаването й преди 19 години. Той е едно от най-разпознаваемите лица в отдел „Спорт“, има няколко награди за работата си, но въпреки това вече години наред длъжността му е на „водещ и репортер“.

Това вбесявало журналиста , който считал, че отдавна е достигнал доста по-високо ниво в професията си и заслужава поне да го обявят за „водещ и коментатор“, което е по-висшата длъжност в отдела.

С последното „звание“ се пъчат само трима души – всички постъпили на работа в телевизията доста след Бакърджиев. Това са Валери Генов, който работи в БТВ от сравнително скоро, Елена Яръмова, която в момента е в майчинство, и Николета Маданска, която повечето хора в телевизията не обичат, тъй като смятат, че кариерата й се дължи на връзката й с шефа Венелин Петков.

На този фон Бакърджиев се чувствал меко казано, неоценен, твърдят служители от БТВ.

Недоволството на Пепи се изострило, когато съпругата му Гергана решила да се върне на работа след второто си майчинство. Това станало миналата есен. Макар да е по-известна като Мис България, Гери от доста време се изявява като спортен журналист и се надявала да я вземат в БТВ, за да работи заедно с половинката си. Там обаче отказали да назначат красавицата.

Коментари