Краят дойде! Вижте какво публикува Гонг

637
треньор 2022

Изключително любопитен текст се появи на спортния сайт Гонг. Материалът е публикуван преди три часа и продължава нито да е редактиран, нито – най-добре – изтрит!

В дербито между Винисиус и Жоао Феликс, Родриго завърши с танци, като един опитен нападател, който започва да приема титулярното, където и да го поставят. Този непобедим Мадрид, който винаги намира за кого да се вкопчи, има много начини да спечели: в Метрополитен той избра един от най-малко ясните, този на съпротивата. Подпомогнат от Куртоа, той се примири със силно мотивирания Атлетико и го завърши със своите офанзивни играчи Родриго, Винисиус и Валверде. Отборът на Симеоне имаше желание, но то не достигна за нищо повече от почетно попадение.

Анчелоти също винаги ще има Париж. Тази купа от Шампионската лига определено е един от най-важните трофеи в кариерата на италианския специалист. Най-доброто от май продължава да му се струва най-доброто през септември, защото споменът, макар и без Каземиро, е все още пресен. Симеоне е по-малко лоялен, но стигна до същото заключение като италианския си колега: дербитата означават да изхвърлиш къщата през прозореца. А това в Атлети означава да постави Гризман като титуляр, дори ако това означава да ходиш по въглените на неговия договор за покупка. Атлетико предложиха възможно най-офанзивната си версия: Йоренте като десен бек в защита на четирима, Де Пол като четвърти полузащитник и Жоао Феликс като атакуващ партньор.

Тук започна друга игра, в две посоки, с Родриго, който не е канонична деветка, всявайки объркване сред атлетичните централни защитници.

Отборът на Симеоне запази ентусиазма си, но загуби ред, фатална грешка срещу търпелив ловец като Мадрид, който повтори попадението преди почивката. Комбинацията Винисиус-Модрич хвърли бразилеца и никой не успя да го хване. Той насочи удара си към гредата, а Валверде вкара отбитата топка в мрежата. Ел Пахарито беше във форма, докато Атлетико скърбеше за загубите на Савич и Хименес. Преди и след този втори гол Мадрид отново използва тайния си коз: Куртоа. Белгиецът спря страхотен удар на Гризман и друг опасен на Караско.

Коментари