„Диема екстра“ и „Макс спорт“ поскъпват от 1 юли

1694
Диема екстра

Платените спортни пакети „Диема екстра“ и „Макс спорт плюс“ ще имат нови цени от 1 юли, съобщи „Дневник“. След месец двете компании въвеждат вече традиционното си годишно увеличение с 1 лев на месечната такса. Така максималната препоръчителна цена при „Диема екстра“ достига 12.99 лв. При „А1“ поскъпването може да падне до 64 стотинки спрямо абонаментния план, уточняват от компанията. „Актуализацията на цените е общоприет пазарен механизъм в условия на покачваща се инфлация, която за едногодишен период (април 2021 – април 2022 г.) достигна 14.4%. Високите цени на спортно съдържание и енергия в целия свят доведоха до сериозно увеличение на разходите на компанията – от цените за електроенергия, които са в пъти по-високи в сравнение с 2021 г., през тези за премиум съдържание до увеличените разходи на нашите партньори и доставчици“, обясниха от „А1“.

От компанията заявяват, че до момента са поемали тези увеличени разходи за своя сметка, „но това вече е невъзможно, ако искаме да продължим да поддържаме същия богат избор от ексклузивно спортно съдържание на каналите „Макс спорт“. „Вярваме, че актуализираната цена е справедлива, защото отразява действителните разходи на компанията в настоящите икономически условия“, добавят от „А1“.

От „Нова броудкастинг груп“, която е собственик на телевизии „Диема“, също посочват, че цените на спортните права непрекъснато нарастват, което изисква и по-големи инвестиции. „След обстоен анализ бе направено необходимото, за да се предложи на операторите увеличение с 1 лев на „Диема екстра“. Максималната препоръчителна цена ще бъде 12.99 лева от 1 юли 2022 г.“

„Диема екстра“ държи дългосрочно правата за мачовете от българския клубен футбол. По платените канали се излъчват също двубоите от Висшата лига и Бундеслигата, а също Формула 1 и НБА. „Усилено се работи по цялостна технологична модернизация на телевизионните канали на „Нова броудкастинг груп“, в т. ч. и тези в пакета „Диема екстра“. До края на годината предстои преместването в нова сграда. Това ще позволи на българските зрители да получат много нови и качествени телевизионни продукти, съпътстващи големите спортни турнири, в изцяло нов студиен комплекс.

Ексклузивните спортни събития са сред приоритетните направления, в които компанията инвестира и предлага атрактивно съдържание в много видове спорт, сред които футбол, автомобилни спортове, волейбол, баскетбол, бокс, тенис, голф и др“, заявиха от компанията, която наскоро взе правата за европейските първенства по футбол през 2024 и 2028 г., както и за европейските квалификации в периода 2022-2028 г. (с изключение на мачовете на българския национален отбор).

„Макс спорт“ излъчва всички мачове от Шампионската лига във вторник, включително финала, Лига Европа и Лига на конференциите. В каналите в пакета са още двубоите от Серия А, Ла Лига, Копа Либертадорес и други. Там се излъчват повечето от турнирите в мъжкия тенис през сезона, както и Лигата на нациите във волейбола. „Oт юли 2021 г. компанията направи значителни инвестиции както в придобиването на ново съдържание, така и в развитие на собствената продукция“, казаха от „А1“. Компанията взе правата за мачове от Националната футболна лига, включително и Супербоул.

Коментари