Чистка в спорта на БНТ! Биха шута на Саръиванов и Кедъра

1048
кедъра

БНТ се разделя с още един от най-известните си журналисти. Става въпрос за Камен Алипиев, известен още като Кедъра.

Алипиев е едно от най-разпознаваемите лица в спортната журналистика, като от дълги години работи в националната телевизия.

„Благодаря Ви! Обичам Ви! Мълча и ще продължавам да мълча! Няма да кажа никога една лоша дума за БНТ, така ме е научила легендата, великата Нери Терзиева, с която имах честта да поработя в друго грандиозно начинание – ЕФИР2! Ако аз съм някой, това е единствено благодарение на телевизията Майка!“, написа Кедъра във „Фейсбук“.

Както вече стана ясно, конфликт на интереси е сложил край и на кариерата на Витомир Саръиванов в обществената медия едва година, след като стана шеф на спорта.

Още когато пое БНТ, Емил Кошлуков обяви, че е на червено. Вероятно всички тези промени се дължат на свиването на бюджета на телевизията, която има сериозни финансови проблеми.

По-рано през седмицата излезе информация, че от ефир ще слезе и предаването за култура „Нощни птици“ с водещ Искра Ангелова. До момента официално становище от телевизията няма.

Телевизията „майка“ вече спря излъчването на „Спортисимо“ и на „Стани богат“, а също така оряза бюджета на „Бързо, лесно, вкусно“.

Очаква се рокадите в националната телевизия да продължат, докато състоянието й се стабилизира.

Коментари