Чикаго пулсира, стотици българи чакат Ицо и „Златната топка“ за 8-часово шоу

985
стотици българи чакат Ицо и „Златната топка“

Стотици сънародници ще напълнят очакват Христо Стоичков и „Златната топка“ за шоу на 4 май в Чикаго, съобщи главният организатор на събитието Георги Стойков пред сайта chicago.bg.
Камата ще е в американския град в началото на следващия месец и ще представи там биографичната си книга „Историята“, написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Книгата вече има огромен успех у нас, а на представянето в Лондон се събраха над 1000 българи. Очаква се подобен хит да е и събитието в Чикаго, като Стойков обяви, че шоуто ще продължи от 18 ч до 2 ч след полунощ. Поне за такъв период е ангажирана зала „Hanging Garden Banquets“ в града.
Точно около 2 ч сутринта приключи раздаването на автографи и снимките за спомен с феновете на Стоичков при представянето в Лондон на 1 февруари.
„Ще има доста известни бивши и настоящи световни спортисти, а музикална програма ще бъде от музикално трио „Джърси гърлс“ и детска фолклорна формация „Магура“ – обясни Стойков. – Участие са заявили и много музиканти и актьори от цяла Америка. Ще има и томбола с допълнителни награди. Цената на куверта е 40 долара.“
Голямата атракция ще е копието на „Златната топка“, което Христо обеща да занесе на шоуто.

Стоичков игра в Чикаго в началото на века, когато мачовете на отбора бяха голяма атракция за сериозната българска колония в града. Неофициално, в региона и целия щат Илинойс живеят над 200 000 наши сънародници.

Коментари