От архивите винаги изскачат интересни неща. През 2002 година Валери Божинов бе считан за може би най-обещаващият талант в българския футбол. Нападателят тъкмо бе станал най-младият чужденец в Серия „А“, където по онова време не играеха случайни играчи. Ето какви любопитни неща казва „Божи 86“ пред колегите от „Меридиан Мач“ в началото на ХХ век:
„Две поредни години ходих на турнири във Франция с Локомотив (София). И двата пъти станах голмайстор. После бях в Добрич, Етър и в Пиета Хотспърс (Малта). Заминаването ми за Италия стана много експресно. В Лече взех участие в една двустранна игра и вкарах два гола. Те поискаха да ме видят в още един мач, в който отново вкарах гол. Така решиха да ме задържат. Млад съм, не бързам за никъде.
Да се обвързвам? Прекалено съм млад, за да мисля за трайна връзка. Всичко с времето си. Сега, докато си бях в България, отидох да гледам Етър и Локомотив (ГО). Изведнъж осъзнах, че няколко момичета не спират да ме наблюдават. Мачът започва, а те гледат в мен и си шушукат: „Ето го този, италианеца, който играе в Лече, готин е“, и т.н. Не искам да ставам банален, но смятам, че българките са най-красивите жени. И в Италия съм виждал хубави, но не може да се прави сравнение.Генерал Божигол изригна: Имах талант да играя в Реал Мадрид, но и сега ставам за МиланГоловият хищник Валери Божинов за пореден път изригна и демонстрира голямото си самочувствие. Новата…Feb 14 2018bgsport.net

Какви жени харесвам? Чернокоси, руси, всъщност всякакви – стига да са хубави. Когато се запозная с една дама, гледам всичко в нея – от горе до долу. Опитвам се да преценя що за характер е и тогава може да действам вече. Както се казва, не се хвърлям веднага. Проблемът обаче при мен е, че не искам да бъда с една жена, а с всички, които харесвам.
Кога съм бил за първи път с жена? Стана на 10 юли 1999 година (тогава Божинов е бил 13-годишен). За мен беше много интересно да го изпитам. Този миг не се забравя. Хареса ми и все по-хубаво ми става. С какви съм правил секс? Все какички, да не казвам, че ми се струваха и като лели. Какво да направя, като момичетата на моите години все още не са толкова развити.
Кой е най-добрият ми приятел между футболистите? Георги Марков. С него и с Вальо Найденов бяхме голяма партия, докато играех в Локо (София). Те са доста по-големи от мен, но винаги има за какво да си говорим. Също така съм много близък с Тодор Колев, Станислав Генчев, Емо Гъргоров и Гошо Пеев. Даже с Тошко Колев преди няколко дни направихме страхотен маратон из Велико Търново. От сутринта до вечерта. По кафета, барове и т.н. В Лече най-близък съм с хърватина Вугринец.

Ученик съм в професионална гимназия. Ходя когато мога. Уча италиански, английски и френски, който не ми се отдава много. Възнамерявам, след като завърша, да продължа обучението си – може би география, защото ме влече.
Не съм голям готвач, но понякога се опитвам сам да си направя нещо. Онзи ден например си направих таратор, салата и си изпържих кюфтета. В Лече обикновено се храня в ресторанта на хотела, в който съм настанен. Естествено, наблягам на пиците и спагетите, което е нормално за Италия.
Колите? Когато взема книжка на 18 години, ще си купя Ауди или Мерцедес. Жените? Както казах, искам да имам всички красиви жени до себе си. Идолите ми? Боби Виери и Роналдо са моите идоли, но първият има превес в сърцето ми.Всичко е точно: Николай Михайлов най-накрая ще гледа и собствено дете, а не само рожбите на Валери БожиновПикантен слух, че Николета Лозанова и Ники Михайлов ще стават родители, се развъртя из футболните и …Feb 20 2018bgsport.net

Източник: sportal.bg

Коментари