Българин победи 7.5 милиона души и стана най-добрият виртуален треньор в света

1124
Fantasy Premier League

Ливърпул грабна титлата в Англия доста преди завършването на първенството, но след вчерашния край на сезона във Висшата лига, България също има свой шампион, съобщава Дир.бг. Александър Антонов е най-добрият мениджър във Fantasy Premier League – виртуалната надпревара между милиони фенове на английския футбол по света. И по-точно – повече от 7.5 милиона души!

Антонов окупира върха в крайното подреждане, след като бе трети преди последния кръг и имаше 2482 точки. Направи го с 93 точки, при това без да използва нито един от т.нар. „чипове“, които дават преимущество – тройни точки на капитана, неограничен брой трансфери или пък подсилване на скамейката. За разлика от него, подгласниците му – Джошуа Бул от Англия и Крис МакГоуан от Шотландия се възползваха от бонусите, но не успяха да съберат повече точки от нашето момче.

Отборът на Антонов – @TooGoodFPL (ABVD) изоставаше на девет точки от лидера МакГоуън (AupaAtleti) преди вчерашните мачове, но събра впечатляващите 93 точки, най-вече благодарение на Кевин де Бройне, Пиер-Емерик Обамеянг и Бруно Фернандеш. Белгиецът, който Александър бе избрал за капитан, събра 38 точки, а другите двама му дадоха 16 и 11 точки, като така Антонов грабна 93 точки във финалния кръг от сезона, които увеличиха актива му на 2575 и му отредиха мястото на върха.

Преследвачите на най-добрия виртуален мениджър в България, а и в света, събраха съответно 58 точки (МакГоуан) и 68 (Бул), които им бяха достатъчни съответно за третата и втора позиция.

Точно извън десетката пък завърши световният шампион по шахмат Магнус Карлсен. Норвежецът бе четвърти преди последния кръг с 2479 точки, но слабо представяне и 40 точки го оставиха на единадесета позиция.

Наградите, които Антонов печели от Fantasy Premier League, определено са впечатляващи. Той ще прекара 7 нощувки в Англия и ще изгледа два мача от сезон 2020/2021, като в същата седмица ще бъде разведен из известни туристически атракции в страната. Освен това в шампионския пакет има марков часовник, специално мениджърско яке, копие на играта FIFA 20, както и още множество сувенири.

Самият той се похвали в Twitter, че е спечелил и 50 000 евро от друга лига, в която е взел участие този сезон и логично е над всички, след като завършва като №1 в света.

Коментари