Днес УЕФА определи десетте квалификационни групи, от които ще бъдат определени 24 финалисти за шампионата на Европа през лятото на 2020 година. Българският национален отбор се падна в първа група заедно с тимовете на Англия, Чехия, Черна гора и Косово, пише gol.bg. Ето какво споделиха селекционерите на Чехия и Черна гора:
Ярослав Шилхави, селекционер на Чехия:
„Англия е абсолютен фаворит. Останалите отбори в групата до голяма степен са равностойни, но нашата цел е да се класираме за финалите на Европейското първенство, така че ще трябва да се преборим за едно от първите две места.
Ще подходим към всеки съперник с необходимото уважение. Англия е родината на футбола, страхотен отбор, съставен от играчи от много силно първенство. За нас ще бъде прекрасно и отлична мотивация, че ще играем на „Уембли“.
България е тим с традиции, има интересни футболисти и интусиазирани фенове. Другите два съперника са от бившата югославска школа и със сигурност няма да бъде лесно и срещу тях“, коментира Шилхави.Извънредно: Тежък път за България към Евро 2020, попаднахме в много трудна групаБългарският национален отбор попадна в трудна група от квалификациите за Евро 2020. Жребият беше тег…Dec 2 2018bgsport.net

Любиша Тумбакович, селекционер на Черна гора:
„Интересна и равностойна група, с изключение на тима на Англия, който е абсолютен фаворит. Останалите отбори ще търсят своя шанс.
Смятам, че имаме шансове и се надявам да го покажем на терена. Ще се постараем да се мобилизираме, да стабилизираме изявите на отбора. Надявам се да нямаме здравословни проблеми, каквито ни преследваха в Лигата на нациите, за да можем да разчитаме на най-доброто в предстоящите мачове“, каза Тумбакович.
„В европейските квалификации по принцип няма леки групи. Затова няма да ни бъде лесно, а напротив. Познаваме Англия, а ще имаме време да проучим добре и останалите съперници.
Разполагаме с добри играчи и като отбор можем да се противопоставим на всеки, дори на англичаните. Имаме качество и ще се постараем да се преборим за място на Европейското първенство“, допълни той.

В същото време селекционерът на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев коментира пред БНТ жребия за квалификациите за Евро 2020. Според него е рано да се твърди дали ще се борим за второто място, предвид, че фаворит в групата е Англия. Хубчев дори намекна, че може да водим битка и за първата позиция. Както е известно, „лъвовете“ попадната в Група „А“ на квалификациите, където освен с Англия, ще играем с Чехия, Черна гора и Косово.
„Тежка групата. Ние не сме в позиция да си избираме противници. Лично мен ме вълнува друг въпрос – състоянието на играчите и дали ще са здрави момчетата, на които ще разчитаме през март. Три балкански отбора има в групата ни. В такива мачове зарядът е голям. Няма смисъл да говорим за Англия и Чехия какви сили са“, започна реалистично Хубчев.
„Рано е да се каже за кое място ще се борим, защо да не е за първото място. Трябва да изчакаме програмата.На вниманието на Петър Хубчев: България вече и официално е в трета урна за Евро 2020Вече и официално националният отбор на България се изкачи в трета урна за жребия на квалификациите з…Nov 21 2018bgsport.net

Тя се прави от компютър да видим кога ще е свободната ни дата и ще се постараем да направим контрола. Зависи от това, в какво време е свободната дата, може да окаже значение“, коментира селекционерът от Дъблин.
„В по-ниски урни, но не са слаби отбори, ще подходим с уважение към всеки, но до там. Нямам никакви впечатления от съперниците. Мен лично ме интересува повече нашият тим“.
„Националният отбор играе в друг календар от клубовете. Това, че сме се представили добре в последните 3 месеца, нищо не гарантира. За мен е важно да имаме здрави играчи, да направим добра подготовка, да играят редовно момчетата и да видим в каква форма ще сме през март“.
След края на мачовете в Лигата на нациите, капитанът на националния ни тим Ивелин Попов заяви, че на селекцията на България е нужен нов Димитър Бербатов. Помолен за коментар на тези думи и как ги възприема, Хубчев обясни: „Гледам на това с насмешка. Как да гледам иначе. Какво значи нов Димитър Бербатов?“.

Коментари