Осиротялото БФС все пак избра заместник на Балъков

270
БФС все пак избра заместник на Балъков

Георги Дерменджиев беше утвърден за треньор на националния ни отбор. Това се случи на провелото се заседание на Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

64-годишният Дерменджиев заменя Красимир Балъков, който подаде оставка след тежката загуба от Англия с 0:6.

Договорът на бившия треньор на Лудогорец и Левски с БФС е за шест месеца с опция за удължаването му за 2 години.

„На свое заседание Бюрото към Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз утвърди Георги Дерменджиев за селекционер на националния отбор на България. Специалистът, който заменя на поста подалия оставка Красимир Балъков, ще уточни допълнително имената на хората в своя щаб“, информираха от БФС.

Припомняме, че вчера първият вицепрезидент на централата Йордан Лечков, че Дерменджиев е на крачка да бъде обявен официално за треньор. Легендата на националния отбор уточни, че има да се изчистят някои дребни детайли, след което ще бъде подписан договорът.

Последва обаче недоволство от страна на Венци Стефанов. Президентът на Славия се засегна, че Лечков действа сам, без да се консултира с останалите членове на Изпълнителното бюро. Впоследствие Данчо му отговори, че е оторизиран да преговаря и назначи заместник на Балъков. Стефанов предложи кандидатурата на Николай Киров. С бившия треньор на Ботев (Пловдив) също е говорено, но в крайна сметка беше утвърден Георги Дерменджиев.

Дебютът на новия треньор ще бъде в контролата с Хаити на 13 или 14 ноември. След това е последната квалификация за Евро 2020 срещу Чехия (на 17 ноември) и финалите на Лигата на нациите, чрез които България има шанс да се класира на първенството на Стария континент.

Нито един от членовете на Изпълкома, както и временният президент на БФС Михаил Касабов, не говориха след заседанието днес.

Коментари