Дерменджиев обърка смените, но се самопохвали: Сложихме началото на една промяна

1004
България и Ирландия

България и Ирландия завършиха наравно 1:1 в мач от новия сезон на Лига на нациите. „Лъвовете“ имаха аванс до третата минута на добавеното време, когато Шейн Дъфи изравни. Преди това Божидар Краев бе открил резултата в 57-ата минута.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев изиграха добър мач и трябва да съжаляват за изпуснатата победа. „Трикольорите“ стояха добре на терена, но след смените, които селекционерът извърши отстъпиха владеенето на топката, което се оказа и решаващо.

„Доволен съм от играчите наистина. Доволен съм в голяма част и от това, което направиха. Съжалявам обаче за този гол в продълженията. Футболът е такава игра, проверете колко гола се вкарват от статични ситуации. Жалко, че такъв гол влезе в нашата врата. Всеки играч е ценен, Петьо Занев е ценен, опитен и знае как да предугади ситуациите, но за съжаление се контузи“, заяви след мача Дерменджиев.

„Момчетата съжаляват, че не може да се запази резултатът, но те оценяват, че това, което исках от тях, до голяма степен го направиха. Всички точки, срещу който и да е противник, повишават самочувствието. На нас са ни необходими точки за имиджа на националния отбор. Това е едно начало на промяна, момчетата играха много задружно. Искам да се движим крачка по крачка, не се знае с кои играчи за кой мач ще разполагам, времето е много динамично. При всички случаи ще има промени, но ще видя утре играчите как се чувстват“, каза още наставникът на националния тим.

Коментари