1:0 в Скопие! Поставихме на място македонските простаци

631
България Северна Македония

България спечели с 1:0 срещу Северна Македония в мач от Лигата на нациите. Единственото попадение заби намиращият се в страхотна форма Кирил Десподов пет минути след началото на второто полувреме.

Успехът е не само първи за „лъвовете“ след 22 гостувания без победа. Той постави на място простаците от Северна Македония – футболисти, треньори, фенове…

Призивите на домакините за феърплей и джентълменско отношение преди мача се оказаха кьорфишек.

Изпълнението на химна на България бе заглушено от освирквания от страна на публиката на Северна Македония. Същото се случи и с имената на всички родни национали по време на представянето им от диктора. Сред скандиранията на гамените бяха думи като „бугари-татари“, „бугарски п*чки“ и „цигани“.

Тази „европейска“ култура простаците от Скопие демонстрираха през целия мач.

На терена не бе по-различно – разюздани, арогантни, груби и нахални, такива бяха домакините. Слава Богу австрийският съдия Вайнбергер не се подведе по провокациите, нещо повече – заслужено извади червен картон на обезумелия Тодор Тодороски още в 14-ата минута за опит да осакати Марин Петков.

В крайна сметка българите вкараха след чудесна контра на Радослав Кирилов и Десподов в 50-ата минута, след което по чудо не направиха резултата и 2:0, когато удар на Антон Недялков бе избит точно пред голлинията. Пред нашата врата също не липсваха инфарктни ситуации.

Две минути преди края на редовното време побеснелите домакини се опитаха да предизвикат масов бой, като най-дейни бяха капитанът Енис Барди и Езджан Алиоски. Провокацията не им се получи.

В крайна сметка – 1:0 за България! Хак да им е!

Коментари