„Не ми се искаше да ги говоря тези неща, но се налага. Няма как.

Честно казано, не очаквах, че уважаваният от мен и от цяла България Красимир Балъков ще започне по този начин работата си в БФС като селекционер на националния отбор. Ама само вижте списъка с играчите, които е извикал за предстоящите европейски квалификации с Чехия и с Косово!”, изригна Венци Стефанов пред агенция „Блиц“.

„От неговия отбор Етър е извикал доста играчи, които, моите уважения, ама едва ли са готови да играят за представителния тим на България. Христо Иванов на вратата? Ами да бяха извикали Георги Петков. Гледам и ветеранът Георги Илиев от Черно море е там.

Има трима-четирима, които имат договори с мениджър, родом от Бургас. Всичко това какво ви говори.
Не искам да си го помислям, но „ухае“ на клубни пристрастия и мениджърски интереси!”, добави босът на Славия.

„Дано не съм прав. Дано да не бъда лош пророк. Но нищо добро няма да ни очаква, защото продължаваме да си тъпчем на едно и също място. Как ще се промени националният ни отбор? Как ще тръгне нагоре към върховете? Как ще участваме пак на голям форум”, каза още членът на Изпълкома на БФС.

Малко по-рано днес новият селекционер на националния ни футболен тим – Красимир Балъков, обяви първия си състав, само няколко дни след назначението си.
Това са играчите, на които Балъков ще разчита за европейските квалификации в началото на следващия месец.

На 7 юни България гостува на Чехия, а три дни по-късно посреща Косово.
Балъков изненадващо повика трима играчи от настоящия си тим – Етър. Това са 37-годишният вратар Христо Иванов, левият бранител Крум Стоянов и халфът Георги Сърмов, като само последният от тях е бил част от националния тим, но не бе получавал повиквателна от 2013-a.

Впечатление правят повиквателните за младите Станислав Иванов от Левски и Иван Турицов от ЦСКА. В състава се завръща и 37-годишният ветеран от Черно море – Георги Илиев, който обмисля отказване от футбола след края на сезона, но получи повиквателна за първи път от 5 години насам.

Като изненадващо завръщане може да се отчете това на натурализирания Марселиньо от Лудогорец, за първи път от октомври 2016-а. Шанс за дебют получават Кристиан Димитров от Ботев, Виктор Генев от Черно море и Янис Карабельов от Славия.Краси Балъков с революционно разкритие за националния отборНовият селекционер на България Красимир Балъков отговори на читателски въпроси, изпратени до агенция…May 15 2019bgsport.net

В състава е и нападателят на борещия се за изпадане Дунав – Исмаил Иса, който през този сезон отбеляза едва 5 гола в 21 мача.

Ето и пълния списък с избраниците на Красимир Балъков:
Вратари:
Николай Михайлов (Левски), Пламен Илиев (Лудогорец), Христо Иванов (Етър)

Защитници:
Николай Бодуров, Иван Турицов (ЦСКА), Антон Недялков (Лудогорец), Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Васил Божиков (Слован, Словакия), Иван Горанов (Левски), Камен Хаджиев (Академия Пушкаш, Унгария), Кристиан Димитров (Ботев), Виктор Генев (Черно море).

Халфове и нападатели:
Ивелин Попов (Ростов, Русия), Кирил Десподов (Каляри, Италия), Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Тодор Неделев (Ботев), Кристиян Малинов (ЦСКА), Марселиньо (Лудогорец), Галин Иванов (Халадаш, Унгария), Мартин Минчев, Георги Илиев (Черно море), Янис Карабельов (Славия), Санислав Иванов, Станислав Костов (Левски), Георги Сърмов (Етър), Исмаил Иса (Дунав).Краси Балъков с революционно разкритие за националния отборНовият селекционер на България Красимир Балъков отговори на читателски въпроси, изпратени до агенция…May 15 2019bgsport.net

Коментари