Чичо Гошо върна обонянието на болните от Ковид с това миризливо твърдение: Аз съм независим

1339
дерменджиев бнт

Националният селекционер Георги Дерменджиев коментира теми около представителния ни футболен тим в студиото на БНТ.

Дермеднжиев отговори на всички критики по негов адрес, като обяви, че е неудобен, защото е независим и не се влияе от мениджърските интереси.

Той бе сериозно разкритикуиван от спортния министър Красен Кралев, но според Дерменджиев, информаторите на министъра са в сериозна грешка.

„Вложил съм много труд, без да говоря много. Това е един от моментите, които не са добри за българския футбол. Който да е селекционер, трябва да се пази неговият авторитет. Малко съм неудобен, защото съм независим и нямам влияние от никого. Неудобен съм на тези, които искат да критикуват с неградивна критика.

Кажете ми за кой играч и то в абсолютно несигурен период има мениджърски интереси? Това е насадено толкова много… Къде е този футболист, който може да бъде конвертируем и може да бъде продаден? Това влияе и на играчите. Информаторите на г-н Кралев са го подвели доста. Има хора, които ще решат дали ще продължа да бъда селекционер на България. Аз съм спокоен за себе си. Тези, които са били близо до мен в националния отбор, знаят какво съм работил.

Няма как да подвеждат министъра по такъв начин. Виждате как се развива клубният футбол. Стараем се да подберем оптималните играчи за българския национален отбор. Като класа сме доста по-ниско от тези отбори, срещу които играхме в Лигата на нациите. От моя гледна точка има много работа за вършене. За мен има български момчета, които са талантливи и продължат с развитието си, ще бъдат качествени.
Нека се съберат всички национални треньори, които са били до момента. Нека те си кажат мнението. Много треньори се изхабиха, но няма резултат. Ще бъде от голямо значение всеки от тях да си каже мнението. Адмирации за работата на Илиан Илиев и най-вече на неговите ръководители, че му дават възможността да работи. Наистина трябва баланс. Трябва да играят тези, които са в най-добра форма. Младите футболисти няма как сами да влязат, защото ще се получи обратен ефект. Нека търсим хубавото, колкото и малко да е. Нека знаем точно каква е реалността.

Анализът е направен и продължава да се прави. Наистина анализът е дълъг и обстоен. Не бих променил нищо в стартовия състав на България в мача с Унгария. Бих променил само времето, в което да се проведе мачът – през месец март. Не за първи път завършваме без победа. Нека критиката бъде градивна, да гледаме реално какво се случва. Нека бъдем търпеливи и градивни.

Никога не съм се оплаквал и няма да го направя, но се работи много трудно в момент, в който не се знае с кои играчи ще мога да разполагам. Посягал съм и към други момчета, които са били или контузени, или болни от COVID-19.

Винаги съм оптимист и трябва да се гледа положително. Естествено, че трябва играчите да се поощрят. Трябва да бъдем наясно с техните възможности. Когато те дават максималното от себе си, трябва да ги поощряваме. Трябва да се знае срещу какви отбори и с каква класа се играе“, заяви той.

Коментари