Безгръбначният чичо Гошо: Не въртя услуги на Разград! Някой вярва ли му?

412
Ейре

Националният селекционер Георги Дерменджиев бе гост на БТВ, където коментира състоянието на представителния ни тим.

Родният тим все още няма победа през календарната година, като също така се намира в срамна серия от една победа за 19 мача. Разбира се, повече от половината мачове в тази серия не бяха под негово ръководство.

Дерменджиев сподели, че по никакъв начин не фаворизира футболистите на Лудогорец, с които е работил по време на успешния му престой в Разград.

„Българският футбол не е на добро ниво, но и ние не трябва да го хулим толкова. Очаквахме мача с Унгария от много време и имаше много големи очаквания. Аз бях наясно, че ако не спечелим двубоя ще ни бъде много трудно в другите две срещи.
Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка трябват много специализирани и комплексни знания. Ние много изостанахме в това отношение. Трябва да обърнем внимание на школите, на подрастващите. Знам какви са възможностите на играчите и съм убеден, че дават всичко от себе си.
Аз и екипът ми наблюдаваме около 30 играчи. Трябва обаче да се съобразяваме с моментното състояние на българския футбол. Как някой да ми налага кого да викам в отбор? Това означава да плюя на репутацията си.

Играчите на Лудогорец не ги фаворизирам. Това са хора, които са играли срещу Реал Мадрид, ПСЖ и други топотбори в Европа и имат рутина. Сега се радвам, че ЦСКА влезе в групите на Лига Европа защото българските футболисти в тима ще натрупат опит и ще могат да помогнат на националния отбор.

Притеснява ме реалността. Излизането от това състояние е трудно и трябва много работа. Ние от много време само говорим. Хората, които го коментират дори нямат необходимите знания да го направят. Трудно е да се каже кой трябва да управлява българския футбол. Не мога да кажа кой как се е справял, като шеф на БФС. Знам, че не трябва да се правят компромиси.

Играта се получава от качеството на футболистите. Ние имаме 3-4 човека, който играят извън България. Имаме много грешни трансфери на млади играчи – отиват играят по долните дивизия в Италия, примерно, и после се връщат у нас. Всеки собственик има свои виждания и стратегия за клуба си – дали ще разчита на българи или чужденци. Моят договор е много ясен, знае се докога е. Аз продължавам да изпълнявам своите функции“, сподели той.

Виж още:Чичо Гошо го направи! България с първа загуба в историята си от ФинландияБългарският национален отбор по футбол загуби с 0:2 като гост на Финландия в трета среща от Лига „Б“…Oct 11 2020bgsport.net

Най-невзрачният човек във футбола! Вижте позорния брифинг на чичо Гошо във Финландия (ВИДЕО)Няколко секунди мълчание, това представляваше пресконференцията на селекционера Георги Дерменджиев с…Oct 12 2020bgsport.net

Коментари