Решиха за договора на Дерменджиев

343
българия уелс 0:1

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев ще получи нов договор във вторник. Това ще се случи на заседанието на Изпълкома в Бояна. То трябваше да е днес, но заради Великденските празници бе отложено, пише „Тема Спорт“.

Тогава БФС ще обяви, че удължава контракта на специалиста за 1+1 години. Настоящият изтича на 26 април. Втората година би обхванала и световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

Дерменджиев застана начело на България през октомври миналата година, след като Красимир Балъков бе освободен заради слаби игри и резултати. Бившият треньори на Лудогорец и Левски записа две загуби в контролите с Парагвай (0:1) и Беларус (0:1), и победа със същия резултат над Чехия в евроквалификация, която беше без значение.

При подписването на новия договор селекционерът се е съгласил да намали заплатата си с 50 процента. Това обаче е временна мярка в периода на пандемия и предстои да се предоговаря.

Контракти ще получат и всички от щаба на Дерменджиев. Както е известно негови помощници са Елин Топузаков и Неделчо Матушев.

Коментари