Като за Бог да прости: В БФС се чудят кога да махнат безгръбначния чичо Гошо – сега или след 40 дни

937
Ейре

Георги Дерменджиев няма да е селекционер на България след месец ноември, като е възможно и още до края на настоящата седмица раздялата му с националния отбор да стане факт, твърди Дир.бг.

Няколко от ръководните фактори в БФС вече са загубили търпение към треньора, но пък има дилема – как да смениш наставника сега, след като до конгреса на съюза има само два мача през ноември.

Тогава играем срещу Финландия в София и Ирландия в Дъблин, като залогът на мачовете е никакъв – не можем да спечелим групата си в Лигата на нациите, което би ни дало допълнителен жокер при провал в световните квалификации.

А на конгреса, когато се утвърди ново ръководство, селекционер ще се избира също „на чисто“. И да се назначи треньор за тези два мача, с ясното условие, че през декември вероятно няма да бъде оставен на поста, е трудна работа. А и няма голяма логика.

Вече са обмисляни варианти с треньори отвътре – хора, които са в щабовете на младежки или юношески тимове на България. Също така е възможен тандем между двама свободни наставници, които да водят тези два мача през ноември.

Няколко от хората в Изпълкома в оставка държат Дерменджиев да остане до края на ноември и да е начело за последните два двубоя.

При всички положения, раздялата изглежда просто въпрос на време. Статистиката на селекционера е 8 мача, 6 загуби, 1 реми и 1 победа, а головата разлика: 3-10.

След смяната на Дерменджиев – сега или след 40 дни в края на ноември – ще отчетем девета такава за 10 години.

Започнахме декадата със Станимир Стоилов, продължи я Лотар Матеус, Михаил Мадански (временен), след това Любослав Пенев, Ивайло Петев, Петър Хубчев и Красимир Балъков се изредиха на поста.

Виж още:България пак падна, този път без да нанесе удар! Безгръбначният обаче се сърди на „оставка“Продължава агонията на българския национален отбор по футбол. „Лъвовете“ инкасираха трета загуба, в …Oct 15 2020bgsport.net

Коментари