Де го чукаш, де се пука: Ивайло Петев каза каква е рецептата за силен национален отбор на България

1932

Новият наставник на кипърския гранд Омония Ивайло Петев коментира назначението си, а също така и изказа мнение относно процесите в българския футбол. Според него, за да разполагаме със силен национален отбор, трябва имаме силно клубно първенство, в което да се обиграват българи, след което те да се трансферират в чужбина.
“Няма време за почивка. Гледах доста нови футболисти. Омония е най-големият, най-популярният отбор в Кипър. През последните 5-6 години, според мен, правят една и съща грешка. Не успяват да постигнат резултатите, които феновете очакват. Трудна е ситуацията, но съм сигурен, че ще успеем да намерим правилния път.
Минимумът е да успеем да влезем в първите 6, но за мен и всички, които обичат Омония, целта е Лига Европа. Изоставаме доста точки, но ще направим всичко възможно. Колкото и нескромно да звучи, това е една много трудна лига, с едно 6-7 отбора с много големи бюджети, с добри футболисти.Националите в трета урна на Дивизия C в Лигата на нациите, ето всички съпернициЕвропейската футболна централа потвърди урните за първото издание на новия турнир за национални отбо…Dec 7 2017bgsport.net

Надявам се Михайлов да допринесе с присъствието си за добрите резултати на Омония”, каза Петев пред Sportal.bg, след което говори и за българския футбол.
“Надявам се през следващата година българското първенство да е още по-оспорвано и трудно. Аз съм най-големият фен на националния отбор. Доста са комплексни нещата. Националният отбор е шапката на родния футбол. Много неща трябва да се подобрят. Не искам да се повтарям, хората ги знаят и могат да разчетат между редовете какво искам да кажа. За да имаме национален отбор, трябва да имаме добро клубно първенство, в което да играят българи. Да играят, да се утвърдят и да се продадат в чужбина. За съжаление това нещо го няма.
С цялото си сърце желая успех на националния отбор и да постигне целите, които си е поставил”, допълни бившият селекционер на “трикольорите”.
Източник sportal.bgЛегендата Петър Жеков попиля националите: Победата над Швеция беше случайна, а навън играем Ганкиното. На Хубчев му редят съставаЛегендата на българския футбол – Петър Жеков, типично в свой стил, съсипа от критики националния ни …Sep 5 2017bgsport.net

Коментари