Домакинството ни на Унгария виси

604
мач с Унгария

Българският футбол има проблем, който налага бързо решение преди важната битка на националния ни тим срещу Унгария в плейофите за класиране на Евро 2020. Българските стадиони може да останат без лиценз.

Причината е в изменението на нормативните документи. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия в България, която да даде заключение и сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития, съобщава „Гонг“. Миналата година това е правила Общинската комисия, но през тази има промяна и тя не се ползва със същите права. Именно поради тази причина, ако не се вземат мерки, има опасност националният отбор на България да играе домакинската среща с Унгария извън пределите на нашата страна.

Лицензът на стадион „Васил Левски“ изтича и трябва да бъде подновен. От УЕФА държат да им бъде предоставен документ, че съоръжението отговаря на изискванията за сигурност, който гарантира нормалното провеждане на мачовете.

„Има проблем, който се надявам да решим. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия, която да даде заключение и съответно сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. Миналата година това е правила Общинската комисия. Това не се отнася само за стадионите, а за всички зали и спортни обекти. България няма да има проблем да приеме Беларус за приятелския двубой, но може да има проблем за мача с Унгария. Лудогорец също може да има неприятности, тъй като, както знаете, играят в Европа и от УЕФА искат документ, че съоръженията отговарят на критериите за сигурност. Просто на този етап няма кой да го издаде, иначе всички знаем, че стадионите са годни. Надявам се проблемът да се реши“, заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Коментари