Кръгла нула! Безпомощният Дерменджиев съсипа националния отбор и настоя за дълъг анализ

1357
Ейре

Футболните ни национали направиха 0:0 с Ейре в Дъблин и завършиха на последното четвърто място в Група 4 на Лига „В“ в турнира Лига на нациите. Така България изпада в по-долната Лига „C“, където ще играе от следващото издание на надпреварата.

Националите, водени може би за последен път от селекционера Георги Дерменджиев (дай Боже), се нуждаеха от задължителна победа. Само при успех България щеше да запази мястото си в Лига „B“.

В крайното класиране в групата ни Уелс е победител с 16 точки, втори завърши Финландия с 12, Ейре – трети с 3, а ние сме последни с едва 2 спечелени точки от 6 мача, в които националите ни вкараха едва два гола.

„Трикольорите“ завършват 2020 г. без победа в официален мач. От деветте изиграни срещи през годината беше спечелена само контролата с Гибралтар преди дни (3:0). Селекцията на Дерменджиев записа 6 поражения и 2 равенства.

„Играхме за победа в този мач. Имаше нови момчета, знаете каква е обстановката, но мисля, че в дефанзивен план се справихме добре. Не успяхме да си завършим положенията обаче. Със смените исках да се освежи играта ни в нападение, защото имаше умора в момчетата. Трудно вкарваме голове, което трябва да се промени“, подчерта Дерменджиев.

Попитан дали това е била последната му среща начело на националния отбор, специалистът отговори: „Анализът е дълъг. Имахме възможност за повече точки, но не се получи и нямаме оправдания. Аз винаги работя за футбола и се надявам, че българския футбол ще вдигне нивото си, с правилните решения и време.“

Коментари