Заражда ли се конфликт в националния отбор? Капитанът обяви за селекционера: Господинът носи отговорност за решенията си

846

Капитанът на Лудогорец – Светослав Дяков даде интервю за Българската национална телевизия. Той коментира решението на Петър Хубчев да не го повика за последните мачове на националния отбор на България.
– Светльо, намирате се в един много деликатен за клуба период. Можем ли да говорим за някаква миникриза в Лудогорец?
– Случва се това във футбола дори на такива отбори като нас, които са фаворити, които са лидери в шампионатите си. Не мисля, че има криза в Лудогорец. В следващите мачове ще го покажем. Наистина, играта не е тази, която искаме, но съм сигурен, че нещата ще се оправят.
– Като че ли се вижда липсата на тонус – може би след отпадането от Шампионска лига, след загубата за Суперкупата, след треньорската смяна. Като че ли има нещо такова, как го виждаш ти като един от най-опитните?
– Със сигурност повлия най-много отпадането от Шампионска лига, тъй като имахме големи амбиции и голямо желание да играем отново там. Отборите са невероятни в този турнир. Ще се съвземем. Да, нямахме късмет да реализираме в последните няколко мача, но мога да кажа, че имахме положения, не е да сме нямали. Сигурен съм, че момчетата, които пропуснаха в тези мачове, ще реализират в следващите и всичко ще си дойде на мястото.
– Херо срещу нежните бразилски характери. Как се отразява това? Усещаш ли леко напрежение, най-вече сред бразилската диаспора в тима?
– Не, няма напрежение в Лудогорец. В Лудогорец винаги старши треньорът бил е на върха на пирамидата в отбора. Той командва съблекалнята, така че ние не сме имали проблеми с нито един треньор. Едва ли аз съм човекът, който ще коментира Димитър Димитров, човек с добра визитка и сериозен характер. Силно се надявам да успее в Лудогорец да наложи вижданията си и отборът отново да е хегемон и да печели големи мачове в Европа.Шикалкави ли Петър Хубчев? Вижте как обясни липсата на повиквателни за Николай Бодуров и Светослав ДяковСелекционерът на България Петър Хубчев отказа да говори за причините, поради които сред избраниците …Aug 28 2017bgsport.net

– Доста емоционално и остро изказване на Марселиньо след мача с Левски. Определи представянето като трагедия. Това индикация за какво е?
– Мисля, че Марсо говореше за играта на отбора специално на футболистите, въобще не визираше треньорския щаб. Аз си го познавам много добре. Говореше, че това със сигурност не е нашият футбол. Можем да играем много по-силно, много по-добре, много по-разнообразно. Има и такива мачове, в които напрежението взима връх, преобладаваха единоборствата. Но със сигурност не е визирал нищо в треньорския екип.
– Мислите ли вече за Лига Европа? С каква нагласа подхождате към този турнир и приоритетен ли ще бъде той поне до Нова година?
– Мачовете в Европа са изключително сладки, това е истината. Трябва да гледаме и българското първенство, но това са мачовете, които са най-сладки за един футболист. Пределно мобилизирани сме да се представим на едно добро ниво срещу толкова класни съперници. Надявам се отново да излезем от групите. Това е и нашата цел.
– Какво ви притеснява най-много в първия съперник Истанбул Башакшекир?
– Много сериозен съперник, който има доста силни индивидуалности. Силен отбор, голям бюджет. Но не се притесняваме. Отиваме да играем футбол. Радващото е, че това е отбор, който обича да практикува футбол, подава си топката, ние сме същият тип отбор. Ще се получи хубав мач и се надявам ние да сме победителите.
– Може ли да ви попречи участието в групите на Лига Европа на това в първенството?
– Не би трябвало да го допускаме. Първенството също е много важно. Ако искаме догодина да сме отново на европейската сцена, не трябва да забравяме първенството. Но в Лудогорец сме свикнали да играем доста често мачове, през 3-4 дни. Така че не би трябвало това да ни е проблем.
– Усещаш ли, че през тази година най-трудно ще защитите титлата си?
– Към момента конкуренцията е доста сериозна и може би е най-сериозна в последните години. Ако трябва да съм честен, това ме радва, тъй като ще е много приятно, ако два-три силни отбора представят България в Европа. Трябва да се пошуми отново малко за нас, тъй като на Запад не ни броят много, ако трябва да сме честни. Радващо е и се надявам Левски и ЦСКА да запазят инерцията и да продължават да вдигат нивото, както и ние, разбира се, да го вдигаме, за да може да има качествен футбол. Нека този, който е по-добър на терена, да стане шампион.

– Не получи повиквателна за последния лагер-сбор на националния отбор. Как го прие?
– Най-правилното нещо, което трябва да се случи с този отбор, го решава господин Хубчев. Уважавам решението на старши треньора. Според мен трябва да се остави селекционерът да селектира футболисти, които той смята, че са най-правилни. Отговорността е негова, така че аз нямам право да коментирам неговото решение. Винаги съм давал всичко за националния отбор. Но нека оставим крайното решение на господин Хубчев. Той има най-ясна визия за нещата.
– Той не се аргументира много пред медиите, но предполагам, че пред теб го е направил. Има ли такова нещо?
– Не, истината е, че и на мен не ми се е обадил. Но той не е и длъжен. Така е преценил, така е и постъпил. Няма никакво разочарование или нещо подобно. Когато съм пред телевизора и гледам България, стискам палци на отбора.Европеецът Хубчев, буболечките и… Стоичков! Едни резерви в непознати ширини, други грабнали селфи стиковете, трети – дърводелци, гонещи стоте кила, се събудихаПреди години гигантски водни буболечки плъзнаха из Южна България и докараха земеделците до истерия. …Aug 29 2017bgsport.net

Коментари