Най-популярният бразилски сайт VAVEL.com посвети голям материал за починалия преди две години знаменит български национал Трифон Иванов.
„Когато се интересуваш от футбол, първите играчи, с които се сблъскваш са Марадона, Кройф, Пеле и т.н. Истинските цените и познавачи обаче познават редките и харизматичти играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Българският вълк. Той беше див и независим“, пише изданието.
Бразилците напомнят, че Туньо е започнал кариерата си като нападател, но още като юноша треньор в Етър го е направил защитник.
10Почивай в мир, Туньо! Трибагреник, топка и №3 на гроба на великия ТрифонПаметник с номер 3, топка и трикольор монтираха на гроба на футболната легенда Трифон Иванов година …Feb 7 2017bgsport.net

„Той винаги играеше на границата на правилата. Нямаше страх от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не падаше само върху качествата му в защита, защото има изключителни изпълнения в офанзивен план. В Бетис бранителят вкара впечатляващите осем гола в 55 срещи. Там се превърна в един от най-обичаните от феновете футболисти“, обяснява бразилският сайт.
„С националния отбор и Златното поколение на българския футбол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Германия на световното първенство в САЩ през 1994 г.“, завършва материалът за Туньо.
Източник blitz.bgДъщерята на Трифон: Завинаги с тати! И навсякъде!Дъщерята на Трифон Иванов пусна в социалните мрежи корал във формата на буквата Т и написа „С тати н…Jan 9 2017bgsport.net

Коментари