И сме най-красиви, и сме най-добри! Наше момиче покори АМЕРИКА

1237

Евдокия Попадинова стана първата българка с шампионска титла на САЩ по футбол. 20-годишната голяма надежда на българския женски футбол триумфира с Рейсърс (Охайо) в националното студентско първенство на Америка по женски футбол. Отборът на Северозападния университет на Охайо, за който блести Попадинова, спечели с 1:0 финала срещу шампионките за 2015 г. от Спринг Арбър (Мичигън). Нещо повече – Евдокия Попадинова беше избрана за новобранец №1 в първенството – само няколко месеца след пристигането си в тима от Охайо българката заслужи признанието за откритие №1 в шампионата на Америка. В САЩ признаха класата ѝ още при спечелването на титлата в конференцията.
screenshot_2
След изявите при спечелването на шампионския приз между всички конференции последва и финалного голямо признание – Евдокия попадна в идеалния отбор на националното студентско първенство на Америка. „Национален шампион! Най-добрият начин за завършек на невероятната година от моя живот! Толкова съм щастлива! Обичам ги тези момичета. Няма по-велико чувство от това да си първи в страна като Америка!“ Това написа самата Евдокия във социалната мрежа Фейсбук след триумфа. А под отборна снимка с трофея добави: „Няма по-добър начин да приключа колежанската си кариера!“ Националното студентско първенство на САЩ е последното стъпало преди „Мейджър лийг сокър“ – най-силното първенство по женски футбол в света.

През лятото на 2015 г. Евдокия Попадинова стана първата българка, заиграла в английската Висша лига. Тогава състезателката на Спортика (Благоевград) подписа договор с Бристъл Академи, а след това заигра за Лондон Бийс. През лятото на 2016 г. родената в Хаджидимово Евдокия замина зад океана и заигра за Рейсърс – отбора на Северозападния университет в Охайо, където учи спортен мениджмънт.

Източник: в-к „24 часа“

Коментари