Различни мачове ли гледаме, чичо Гошо?

463
кой мач е гледал Георги Дерменджиев

Националите отново напуснаха терена с наведени глави, пак ни вкараха гол в края, пак се мъчихме в офанзивен план. Нищо ново под слънцето след мача с Уелс. Да се чуди човек кой мач е гледал селекционерът Георги Дерменджиев.

„Нямахме положения, но заслужавахме точката“, каза специалистът след поражението в Кардиф. А как да я спечелим тази точка, след като нямаме точен удар във вратата, и с какво точно сме я заслужавали. Видно е, че само с дисциплина, добре групирани в защита и без рискове не става. Нали трябва да я ритнеш, за да вкараш. Фактът, че във втори пореден мач се пропукваме в края, означава, че не ставаме дори да изпълним заложената антифутболна концепция.

През първото полувреме имаше бледи проблясъци, но само толкова. Топката трябва да я изнася човек, който има идеи. Там е нужна бърза мисъл. С футболист като Георги Костадинов няма да стане. Овладяваме топката и връщаме назад. Какъв е този футбол? Какво пречеше на Дерменджиев да използва двата двубоя наистина за експерименти. Ясно е, че няма как да спечелим група с Уелс, Ейре и Финландия. Поне да се подготвим добре за баража с Унгария. Но явно за Дерменджиев репетицията за този мач е да провери колко ще удържи опълчението ни, а напред каквото стане. Спокойно можеше да пусне Филип Кръстев, да си викне Валентин Антов, а Димитър Илиев да стартира сред 11-те поне в един от двата мача. Да види, че Галин Иванов не става, и да спре безсмисленото му налагане. Що за глупост бе пускането на Гълъбов срещу Ейре?

Въобще двата двубоя бяха по-скоро загубени за целта „генерална репетиция преди Унгария”. Но явно с Георги Дерменджиев и националите гледаме различни мачове. На какво отгоре демонстрират задоволство от играта?

Росен Ангелов, Тема спорт

Виж още:Дерменджиев обърка смените, но се самопохвали: Сложихме началото на една промянаБългария и Ирландия завършиха наравно 1:1 в мач от новия сезон на Лига на нациите. „Лъвовете“ имаха …Sep 4 2020bgsport.net

Коментари