Позор! Косово ни дра, както и на село не си бият кучетата! Оставката е неизбежна

2801
УЕФА разследва България

Косово хвърли знаменит пердах на България. В мач от група А на евроквалификациите нашите търсиха първа победа. Вместо това паднаха насред София с 2:3. И това беше най-малкото, с което се отърваха.

Доскоро несъществуващият на световната футболна карта отбор на Косово скри топката на претендиращите да се наричат „лъвове“. Така на „Васил Левски“ да ни е мачкал някой не се помни от години. Доказва го и статистиката – 5:15 удара, 39%:61% притежание на топката. По-тревожна обаче беше безидейната и хаотична игра на българите. Те просто не знаеха къде се намират срещу развилнелите се косовари.

Напращелият като плондир Николай Михайлов трябва да пали свещи, че извади топката от мрежата си едва три пъти. Всъщност четири, но едно от попаденията на гостите не бе зачетено заради засада. Няма ясна причина защо гологлавият шишко е бутан да застава под рамката. Освен, разбира се, една – че и уж неподатливият към външен натиск нов селекционер Красимир Балъков угажда на таткото на нереализирания сумист. По стечение на обстоятелствата същият субект от дълги години успешно се справя с мисията на живота си да сложи кръст на българския футбол.

И останалите от селекцията на Балъков бяха трагични. Излъгалите се да дойдат в късния час на Националния стадион „Васил Левски“ се питаха по каква работа точно се подмоткват на терена Иван Горанов, Георги Костадинов, Страхил Попов, Васил Божиков, Антон Недялков, Галин Иванов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Ивелин Попов и Исмаил Иса.

Накрая Балъков пусна да му вади горещите кестени достойния ветеран Георги Илиев. От БФС и от последния клуб на футболиста Черно море продължават да мълчат като партизани на разпит за грозното полягане на варненци в Разград, осигурило осма поредна титла на Лудогорец. Пешкира обра точно Жоро Илиев. Но когато на функционерите им трябва за истински футбол, а не за ченгесарски мероприятия – не се посвениха да го повикат.

В крайна сметка – 2:3 от Косово и последно място в групата. С огромни шансове да си останем закотвени там! Изводите са направени отдавна от футболната общественост. За съжаление не стигат, не стигат и не стигат до впиянчената управленска вихрушка в БФС. Родният футбол на всяко едно ниво от отдавна е мъртъв. Погромът от Косово доказа, че е поразено и най-представителното му лице. А лекът е ясен – оставка „от – до“. Незабавна!

Борислав Хаджиев

Коментари