Плешивият футбол умря! Литва реши конгреса, излишно е Ясен да чака до вторник

5807
Литва

Литва победи най-несъстоятелния отбор в историята на българския футбол и даде ясен знак какво трябва да се случи на предстоящия във вторник конгрес на БФС.

Абсолютният аутсайдер в група С от световните квалификации в зона Европа удари само с 3:1 така наречените „лъвове“.

Кирил Десподов бе точен за българите в 64-ата минута след пряк свободен удар за 1:1, след като Юстас Ласицкас (19) бе дал преднина на Литва. Федор Черних (82, 84) с два гола нокаутира трагичната България, която си позволи лукса да изпусне дузпа при 0:0 чрез Димитър Илиев.

Толкова за мача! Само мъничко за съперника…

Литва е един ужасно слаб отбор! И в исторически план, и особено в сегашното си състояние. Тимът се намираше в черна серия от девет поредни загуби. В седем от тези мачове литовците дори не бяха вкарали гол. В другите бяха вкарали по един – на Северна Ирландия и на Латвия. За да дойде днешният ден, в който Литва вкара в един мач цели три гола.

Това беше тъжният край на плешивото управление на алкохолизирания сатрап Борислав Михайлов и гнусния му слугинаж, окупирали безнаказано футболната власт на България от вече над 15 години.

Делегатите на конгреса във вторник имат една задача – да дадат ново и чисто начало на футбола ни, да докажат, че играта не е разядена от гербаджийския синдром на преливащи от една в друга нескончаеми далавери и схеми.

Борислав Михайлов и кликата му трябва да бъде изпратена веднъж завинаги на бунището. А самият Михайлов трябва и да бъде разжалван от славата за незабравимото американско лято. Той нанесе толкова поразии, че вече името му трябва да бъде споменавано единствено с отвращение и погнуса. За футбола ни той е прокажен!

И накрая един съвет към майстора на китайския зодиак Ясен Петров, който обяви лоялността си към сегашното ръководство на БФС и каза, че в знак на солидарност при неуспех на конгреса ще си тръгне и той.

Ясене, дори и Михайлов да си е оплел мрежата и да спечели във вторник – ти пак си тръгни. Още сега, на секундата! Тук дори не става въпрос колко си кадърен или некадърен, просто се постарай да запазиш някакво футболно и човешко достойнство!

Чакаме вторник!

Борислав Хаджиев

 

Коментари