Лъвовете са безпощадни! Перфектна България – уцелим ли вратата, пада гол!

2110

Уникална успеваемост постига националният отбор на България в срещите си от новосформирания европейски турнир Лига на нациите.
В надпреварата на УЕФА, „лъвовете“ демонстрират 100-процентови умения в нападение. Според официалната статистика от турнира до настоящия момент, футболистите ни са отправили 5 удара в очертанията на вратата в срещите си до момента. Колко са реализираните попадения? Също толкова – точно 5!
На подобна ефективност представителният ни състав не се е радвал от доста продължителен период от време.
Интересна динамика показва отборът ни и що се касае до коректността на състезателите си на терена. „Лъвовете“ са извършили по-малко нарушения от всеки свой съперник в групата, като единствено при визитата на Словения имахме с фаул в повече от своя опонент.

За сравнение обаче, Кипър нарушаваше правилата почти два пъти по-често от домакина си на стадион „Васил Левски“, а норвежците отидоха дори още по-далеч, извършвайки близо три пъти повече фаулове срещу тима ни, преди Радослав Василев да ги накаже в 59-ата минута на срещата, отново играна в центъра на София.
Това, над което може да се помисли, а евентуално и поработи допълнително, е допускането на множество ъглови удари от състава ни. До момента България е изпълнила 11 корнера, срещу цели 22 за своите опоненти. Срещу съперник, който разчита предимно на статичните положения, със сигурност бихме изпитали сериозни затруднения.

Точно 10 пък са спасяванията на Пламен Илиев в трите ни мача от надпреварата. Това със сигурност означава, че стражът ни има съществен принос за непокътнатия ни актив в групата.
Цели 15 пъти футболистите на отбора ни са изпадали в положение на засада. Отново акцент, който изглежда несъществен, но при допълнителното му „отиграване“, може да донесе нови позитиви на нашия тим.
Средно през 55% от времето футболистите ни притежават топката, което не е съвсем перфектно, но на фона на доскорошните ни показатели в тази насока, определено е движение напред по тази допирателна.
В крайна сметка обаче всичко опира до спечелените точки.
И целият този набор от показатели, данни и числа може да се окаже несъществен и без значение, ако не спечелим поне още една от срещите си в групата.

Ето какво показва статистиката от трите мача:
България – Кипър 2:1
България: 2 удара във вратата и 5 шута извън вратата
Кипър: 3 удара във вратата и 2 шута извън вратата
България – Норвегия 1:0
България: 2 удара във вратата и 1 шут извън вратата
Норвегия: 4 удара във вратата и 3 шута извън вратата
Словения – България 1:2
България: 2 удара във вратата и 4 шута извън вратата
Словения: 5 удара във вратата и 6 шута извън вратата

Коментари