Матеус с мрачна прогноза за мача срещу Швейцария: Никакъв шанс за България

673
матеус българия

Легендарният Лотар Матеус направи мрачна прогноза за мача на България с Швейцария след няколко дни, предава Корнер.

В четвъртък приемаме този тим на старта на световните квалификации, двубоят е от 19 часа на стадион „Васил Левски“.

Пред швейцарското издание „Блик“, Матеус говори по темата накратко като част от голямо интервю, посветено на юбилея му – навърши 60 години в неделя.

„За съжаление нищо не се е променило с годините в България – казва в интервюто Лотар, световен шампион с Германия като футболист. – Там има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария.

Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност – така беше и по мое време, когато бях там. Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт.

България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството на футбола и са успешни.“

Припомняме, че Матеус би следвало да знае добре какво говори. Той бе национален селекционер на България за 12 месеца между септември 2010-а и септември 2011 г.

Той бе начело на отбора ни в 10 мача, като спечели само три, а последният му двубой бе именно срещу Швейцария, завършил наравно.

Същевременно Петър Александров, част от златния ни отбор на САЩ 94, а сега от дълги години живеещ и работещ като треньор в страната, срещу която се изправяме в четвъртък, обясни пред БНТ какви са настроенията там за мача.

„Всички знаем къде играят швейцарските футболисти и къде българските – каза някогашната деветка на България Александров. – Разликата е доста голяма, но все пак надежда има. Ако сега трябва да направим прогноза, някъде около 70 на 30 са процентите като шансове за победа на Швейцария. Те са обигран отбор, дълги години играят заедно. Треньорът им Владимир Петкович има голям избор.

Никой тук не говори за мача с България. Нищо не се пише по темата. Може и това да е предимството ни – че никой не очаква нещо от отбора ни. Другото е амбициозният треньор Ясен Петров. Той иска да покаже още в първия мач, че отборът ни иска да играе по-добре“.

Коментари