В Скопие след мача: България и селски футбол не може да играе, изпуснахме ги

1353
Медиите в Северна Македония

Медиите в Северна Македония се обединиха около мнението, че техният отбор е бил с класи над българския и реално е трябвало да победи с разгромен резултат, предава Корнер.

Мачът обаче завърши наравно 1:1, което със сигурност не се хареса на съседите ни, които в типичния си високомерен стил дойдоха в Разград сякаш са световния шампион Франция и очакваха да ни разгромят.

Очевидно планът им за разгром и унижение на българите не се получи, а макар и отборът им действително да имаше игрово предимство през по-голяма част от мача, в крайна сметка във футбола се броят головете, а те бяха по един и за двата тим.

Освен това по-активната игра на северномакедонците им донесе само два чисти шанса в мача, като единият от тях бе голът, а другият бе спасяване на Николай Михайлов.

„България почувства силата на Македония, но се измъкна“, написа всекидневникът „Нова Македония“.

Изданието започва анализа си това, че техният отбор е показал на цяла България „коя е тая Македония“ (точен цитат).

Не знаем къде точно, но съседите ни са забелязали десетки провокации от наша страна преди мача. Те изразяват гордостта от факта, че били показали европейско поведение и са ни затворили устите с футболни аргументи.

Интересен детайл от анализа на вестника е изненада им, че северномакедонският химн не е бил освиркван в Разград. Нямаме идея защо изобщо в съседката ни са очаквали, че целта на родната публика е да отиде на стадиона и да освирква чужд химн, вместо да покаже нужното уважение, както и направи.

Заключението е, че отборът на Северна Македония е имал около 10 чисти положения (всъщност бяха 2), а този на България трябва да е много щастлив, че не е загубил с разлика.

Доста крайни са от „Sport1.mk“, където просто изстеляха, че България и селски футбол не може да играе.

Нека напомним, че това е сайтът, който в деня преди мача пусна заглавие, надъхвайки отбора си да вкара един гол за Самуил, един за Гоце Делчев, един за отричането, както и един от дузпа за ветото.

Очевидно ремито не им допадна, а анализът им е съсредоточен изцяло върху това колко слаб е българският национален отбор и колко селски футбол играе.

Незнайно защо сайтът, който искаше от отбора си да ни вкара поне четири гола, изведнъж показва задоволство, че „надменни българи не ни победиха“.

Изданието „24.mk“ пък е по-умерено в анализа си, като пише, че техният отбор е трябвало да бъде доста по-решителен в миговете, когато е имал игрово превъзходсктво срещу България.

Голямата спортна медия „Спорт МК“ пише: „Загубихме две точки, тази България бе готова да получи три гола!“.

Това е само заглавието, но и вътре се четат доста приповдигнати слова за играта на гостите, която – макар и по-смислена и съдържателна от тази на нашите, не изуми никога по трибуните и пред телевизорите.

„Имаме 15 шута, 5 от тях са в рамката – анализира изданието. – Това ясно говори, че трябваше да вкараме още голове.

Поне десет пъти имахме ситуации, в които точен пас щеше да даде голова възможност.

България не показа „ама баш нищо“ (точен цитат). Надиграхме ги във всеки сегмент от играта.“

В интервютата си и селекционерът Благоя Милевски и голмайсторът Милан Ристовски споделят, че техният отбор е бил много по-добър, но просто не е успял да вкара повече голове.

„Мисля, че Северна Македония беше много по-добрият отбор на терена. Не съм доволен от резултата. Мисля, че контролирахме събитията през второто полувреме. Имахме добри ситуации, които не реализирахме, но съм доволен от моя тим“, сподели селекционерът.

Коментари