Сумистът от вратата стана и философ: Истината е, че сме далеч от истината

862
михайлов истината

Завърналият се на българската врата Николай Михайлов беше откровен и разкри големите проблеми на родния футбол, които са отговорни за трагичното представяне на националния ни тим. Националите бяха победени от Уелс с 0:1 – трета поредна загуба в рамките на по-малко от седмица.

„Може да се завърне духът след една победа, но по начина по-който играем, трудно ще стане. Трудно се говори след такива мачове. Истината е, че сме далеч от истината. Както видяхме за 96 минути нямаме положение. Как да успеем да отбележим и да вземем точка. Допускаме елементарни грешки в защита без значение в коя минута. Те имаха проблеми в атака. Резултатът можеше да е съвсем друг. За наше щастие не беше. Трябва коренно да променим начина си и стила си на игра.

Не можем да разчитаме на две млади крила и на опита на двама-трима. Виждате какви играчи влизат за другите тимове, правят разликата. Проблемът е, че първенството ни е на ниско ниво. Това е реалността. Все по-малко наши играчи играят в чужбина. Това е реалността към момента. Преди 10 години имаше повече българи в чужбина, даже беше трудно да селектираш група от 22-23 футболисти. Видяхме колко промени се направиха само за десет дни и нямаше промяна. То няма никакво самочувствие, за какво ниско самочувствие говорим. Даже в очите на някои футболисти виждам страх.

Много голяма е разликата между Първа Лига и Европа. Само можем да се надяваме пак да стигнем до такъв решителен мач като този с Унгария, но това стана вследствие на добрите ни игри в Лигата на нациите, а сега нищо не може да направим“, завърши тежащият над 100 кила вратар на Левски, който може да има бъдеще в сумото.

Виж още:България пак падна, този път без да нанесе удар! Безгръбначният обаче се сърди на „оставка“Продължава агонията на българския национален отбор по футбол. „Лъвовете“ инкасираха трета загуба, в …Oct 15 2020bgsport.net

Коментари