Известният скулптор Пламен Деянофф, който е роден във Велико Търново, но от години живее във Виена, през тази седмица беше за кратко време в родния си град.
На импровизирана, но много интересна среща в елитния великотърновски ресторант „Асеневци” той разказа за книгата, която пише за големия български футболист Трифон Иванов и за бъдещите си намерения да направи музей на великотърновския спорт в наследствена къща в Арбанаси.И в далечна Бразилия отдадоха чест на Капитана: Трифон Иванов е играч за ценителите на футбола (СНИМКА)Най-популярният бразилски сайт VAVEL.com посвети голям материал за починалия преди две години знамен…Mar 12 2018bgsport.net

В бъдещата си книга той е наблегнал на 5 теми, които ще присъстват в книгата – корици на вестници, списания и книги от цял свят с образа и материали за Трифон Иванов; колекционерски артикули, на които Туньо присъства; оригинални билети на мачове, в които е играл; оригинални негови снимки, купи и други трофеи от цял свят, които е печелил с отборите, за които е играл.
Планирано е бъдещата книга да бъде представена на полувремето от среща между двата виенски отбора на легендарния ни футболист „Рапид” и Аустрия, както и на мач на швейцарския му отбор Ксамакс.
Източник livesport.bgДъщерята на Трифон: Завинаги с тати! И навсякъде!Дъщерята на Трифон Иванов пусна в социалните мрежи корал във формата на буквата Т и написа „С тати н…Jan 9 2017bgsport.net

Коментари