Българският национален вратар Пламен Илиев отказа оферта на Астра Гюргево за продължаване на договора си с клуба, предава местната преса.
26-годишният страж има контракт с шампиона на Румъния за 2016 година до края на сезона, след което стана свободен агент.
От управата на Астра са започнали преговори за ново споразумение с бившия капитан на Левски, но предложените условията на този етап не удовлетворяват играча и той предпочита да напусне.
Илиев е считан за най-добрият вратар в румънската лига.
Той се представя силно и с екипа на националния отбор на България, като с ключови спасявания помогна за победите над Словения (2:1) и над Норвегия (1:0) на старта в надпреварата за Лигата на нациите по-рано през месеца.Пламен Илиев-Тигъра: При Хубчев направихме силен колектив. Шансовете ни за Евро 2020 са много големи!Най-младият капитан в историята на Левски и настоящ вратар на Астра (Гюргево) – Пламен Илиев се прев…Sep 6 2017bgsport.net

Пламен Илиев е роден на 30 ноември 1991 година в град Ботевград. Започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан. През 2006 е закупен от Видима Раковски. Три години след това пробива в първия тим на клуба от Севлиево и става титуляр. През 2010 година става един от най-младите вратари в историята на българския футбол, който играе титуляр за тима на ПФК Видима-Раковски (Севлиево) в А ПФГ. През януари 2010 година получава повиквателна за младежкия национален тим на България. С добрите си изяви Илиев попада в сферата на Левски и Литекс. Избран е за най-прогресиращ млад футболист на 2010 година и през декември е привлечен в Левски за сумата от 95 000 евро. Официално е представен на 10 януари 2011 година, като взима фланелка с номер 23.
Пламен прави официалния си дебют за Левски срещу Локомотив (София), в мач спечелен с 2-0, игран на 6 март 2011 година.След късметлийската победа на „лъвовете“ над Норвегия: Започват тънките сметки, връщаме се към споменитеЧовек можеше да се хване на бас, че след късметлийската победа над Норвегия ще започнат две неща – с…Sep 11 2018bgsport.net

Коментари