Разкриха как е започнал скандалът с косоварите, който може да затвори стадиона за Англия

805

Председателят на комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюзген. Васил Василев, изрази преди Би Ти Ви своите съмнения, че от УЕФА ще затворят частично или напълно националния стадион „Васил Левски“ за мача на „лъвовете“ срещу Англия през октомври.Нов шамар за Перукерията в Бояна: УЕФА разследва България заради мача с КосовоУЕФА е стартирала дисциплинарна процедура срещу България заради расистко поведение на публиката на м…Jun 14 2019bgsport.net

От европейската комисия започнаха разследване заради расистки обиди към гостите. Според Василев до най-крайната санкция няма да се стигне, а самият скандал е започнал от косовската агитка, която е опитала да издигне знаме на трета страна.

По всички стадиони се случват такива неща, когато се играят по-напрегнати мачове. Когато косовските запалянковци дойдоха в България и е трябвало да влязат на стадион „Васил Левски“, се е получил сигнал, че те искат да внесат забранени предмети, с които да се наруши обществения ред, най-вече знамена на чужда държава.

Мачът се проведе съвсем нормално, но в стадиона се е намирал един или няколко представители на една неправителствена организация, която помага на УЕФА и се бори срещу евентуална употреба на расизъм.

Делегатът на мача не е записал в доклада си, че е чул такива скандирания, но представителят е заявил на делегата, че такива има. Възможно е да наложат някаква глоба на България, но чак затваряне няма да сe стигне“, каза той.
Тези жълтите бяха Косово, а не Бразилия!Преди време мадридският в. „Марка“ написа, че публиката на Реал е „гласувала с краката си“, като не …Jun 11 2019bgsport.net

Коментари