Националите се хванали за гушите на полувремето срещу Англия, Балъков потушил скандала

1081
скандал национали

Красимир Балъков, селекционерът на България, е успял да потуши скандал между играчите на полувремето на мача с Англия. Футболистите се нахвърлили един на друг, повлияни от напрежението и разочароващото представяне срещу „Трите лъва“. В основата на скандала били офанзивни срещу дефанзивни играчи, обвинявайки се взаимно за краха и четирите допуснати гола в рамките на 45 минути. На свой ред Балъков успял да осуети по-сериозно напрежение в съблекалнята, уверявайки ги, че съперникът е с класи над тях, а в предходните си мачове е вкарвал по пет попадения на останалите в групата Чехия, Косово и Черна гора.

„Англия вкара пет на Косово, но после им върнаха три. И вие можете, хайде!“, били думите на селекционера.

Интересното е, че по същото време и в другата съблекалня, тази на гостите, водеща тема не е била чисто футболна. От щаба на четвъртите в света вече разкриха, че играчите сериозно обмисляли дали да излязат за второто полувреме заради расистките обиди от трибуните.

И докато напрежението между играчите в националния на България изглежда потушено, то не така стоят нещата между президентът в оставка Борислав Михайлов и предишния треньорски щаб начело с Петър Хубчев. След последвалите катаклизми по високите етажи на футбола ни, започнаха да излизат и първите любопитни истории от „Дома на футбола“, свързани с прегрешенията на бившия вратар и герой от САЩ `94. Според една от тях в основата на раздялата между селекционера, извел „лъвовете“ до победи над Холандия (2:0) и Швеция (3:2), а също и евентуално място на баражите в Лигата на нациите, стои грозен скандал с Михайлов. Шефът на футбола си изпуснал нервите по време на последния лагер, в който Хубчев бе начело на отбора. Бившият вратар дотолкова загубил разсъдък, че започнал да хвърля чаши по щаба на „трикольорите“.

„Не съм раздвоен, а убеден, че по начина по който се случваха нещата не можехме да бъдем полезни там – коментира през месец май вече бившият селекционер по отношение на изненадващата му раздяла с България. – Уведомих своевременно хората, които трябва да знаят това. Не е било на Великден а преди това. за мен темата приключва днес. Нека не коментираме тази тема, моля ви с цялото си сърце. Ако има между треньорите чувство на етика и уважение.“

Коментари