Ако това беше новото начало, какъв ли ще му излезе краят?

708
швейцария българия

Швейцария разби насред София България с 3:1 на старта на световните квалификации за Мондиал 2022 в група С.

Мачът беше дебют за новия национален селекционер Ясен Петров, който се сблъска челно с тъжната действителност за едва седем минути.

Във вихрено начало гостите забиха три гола Емболо (6), Сеферович (10) и Шакири (13). До края на полувремето българите изглеждаха трагично, трудно минаваха центъра, а гостите при желание можеше да направят аванса си още по-убедителен.

За късмет любезните швейцарци на практика спряха да играят и дори допуснаха гол във вратата си в началото на второто полувреме. Вкара го Десподов (47), който за съжаление обаче се и контузи в ситуацията.

Картината е мрачна. И не трябва да бъде освежавана с разни заклинания, че сме си разменили по едно полувреме, че през втората част сме ги притиснали и сме показали добро лице.

Не! България е ужасен отбор, с ужасни футболисти и играе ужасен футбол. Толкова ужасен, че е обиден за самата игра. Толкова грозен, че оттук насетне „лъвовете“ са обречени на вечен ковид и железен локдаун. Просто няма нормален запалянко, който да иска да гледа тези палячовци!

Жалко за Ясен Петров!

Борислав Хаджиев

Коментари